Hlavní obsah

Tipy na víkend: Utečte před zombie, zajděte na koncert nebo se staňte na chvíli archeologem

Foto: zombierun.cz

Foto: zombierun.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když se podzimní počasí projevilo ve vší své síle a letní teploty jsou definitivně pryč, nemusíte zůstávat doma na gauči. Vyrazte na koncert Mig 21, prozkoumejte historii díky Mezinárodnímu dni archeologie nebo si jděte zaběhat se zombie.

Článek

Ať už pro velké, nebo malé, třetí říjnový víkend nabízí pro každého něco. Jestli jste milovníkem písní od Mig 21, historických vozidel, archeologie nebo vám není cizí běh po boku zombie, máte vyhráno. Pokud ale přeci jen chcete raději strávit volné dny v teple domova, sáhněte po dobré knize. Sukničkářky vás zajisté zahřejí na duši.

Závod se zombie na pražském Vítkově

Ocitněte se na chvíli v hororovém filmu. Na pár hodin se můžete stát nemrtvým, nebo naopak před nimi utíkat. Stačí se zúčastnit 6. ročníku Zombie Night Run, kde se běží trať dlouhá 5 kilometrů, ale k dispozici bude i jednokilometrová dětská varianta Kids Zombie Walk/Run. Ať už se namaskujete jako zombie, nebo vyrazíte ve sportovním a před příšerami v podobě ostatních účastníků a pořadatelů budete jen utíkat, připravte se na start v sobotu 21. 10. od 15 hodin na pražském Vítkově. A nezapomeňte: Kdo se bojí, musí umět utíkat!

Foto: zombierun.cz

Zombie run má připravenou i jednokilometrovou variantu pro dětiFoto: zombierun.cz

Mig 21 přiletí do Dělnického domu v Blansku

Přijďte si zazpívat známé písně plné energie od skupiny Mig 21 se zpívajícím hercem Jiřím Macháčkem. Odložte podzim na neurčito a nechte se unést energií, kterou skupina od roku 1998 šíří mezi své posluchače. Nyní máte šanci si za 550 Kč (cenu si raději ověřte, toto je předprodej v úterý) od 20 hodin rozvlnit boky a protáhnout hlasivky, a to vše v Dělnickém domě v Blansku. Pokud to máte do této lokality jen tak na koncert z ruky, můžete sobotní akci pojmout jako výlet. Za návštěvu stojí také zámek Blansko, který nezavírá své expozice ani přes zimní sezonu, a nedaleká Kateřinská jeskyně, která se pyšní největší zpřístupněnou podzemní prostorou v ČR.

Foto: ČTK

Mig 21 vás roztančí v BlanskuFoto: ČTK

Mezinárodní den archeologie v Pardubicích a jinde

Zajímáte se o historii? Pokud ano, tak třetí říjnová neděle je vaším dnem. Muzea po celé České republice si pro vás připravila všemožné expozice, přednášky, ukázky, ale i interaktivní aktivity na archeologická a historická témata. Jako příklad můžeme uvést Východočeské muzeum v Pardubicích, kde lze zdarma spatřit třeba ležení bojovníků, například Vikingů, či se podívat na rozdělávání ohně pravěkými technikami. Uvidíte staré repliky a ochutnáte pivo vařené dle pravěké receptury.

Foto: Východočeské muzeum v Pardubicích

Východočeské muzeum v Pardubicích si k Mezinárodnímu dni archeologie připravilo unikátní zážitky pro své návštěvníkyFoto: Východočeské muzeum v Pardubicích

VeteránTechna Brno opět na brněnském výstavišti

Kdo by se rád nepodíval na historické automobily, motorky a vše, co se motorismu týče? Veterán Automoto Club Brno pořádá od 20. a 21. 10. tradiční trhy a výstavu historických vozidel, součástí, náhradních dílů a dokumentace s názvem VeteránTechna. Akce se pořádá na brněnském výstavišti venku i uvnitř, takže vyžití si zde najdete za jakéhokoliv počasí.

Foto: Jan Martof, veterantechna.cz

Nejen se pokochat, ale i nakoupit. Pokud jste fanouškem veteránů, v Brně si najdete ten svůjFoto: Jan Martof, veterantechna.cz

Sukničkářky

Přijde vám, že toho na vás život naložil víc, než unesete? Občas si připadáte, že jste na problémy sama? Nejste. Stejné trable jako vy řeší mnoho žen, ale povětšinou je drží pouze v sobě. Nesvěří se ani nejlepším přítelkyním, natož partnerům. Trápí se vztahy: rodinnými, pracovními, intimními… ale stále jen ve své hlavě. Kniha z pera Lucie Šilhové Sukničkářky odkrývá tajemství obyčejných žen, které ve zkušební kabince luxusního butiku s prádlem odkládají nejen své svršky, ale i nejniternější trápení.

Poutavé příběhy ze Sukničkářek jsou jako dělané pro podzimní večery, takže si uvařte hrnek dobrého čaje a s chutí se pusťte do knižní novinky.

Foto: Archiv nakladatelství

Sukničkářky, Lucie Šilhová, vydalo nakladatelství Motto, 268 Kč Foto: Archiv nakladatelství

Související témata:
Hudební skupina Mig 21
Mezinárodní den archeologie (MDA)

Načítám