Hlavní obsah

Kam s kabelkou? Zkuste háček

Foto: Thinkstock

Kabelku byste měla mít vždy pod kontrolouFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě jste si sedla s kamarádkou v restauraci na kávu a nevíte, kam odložit kabelku? Na klín? Na zem? Na židli? Ne! Zkuste si ji příště pověsit na svůj vlastní háček! Budete ji mít stále pod dohledem a krásně po ruce. A navíc získáte krásný módní doplněk.

Článek

Proč si háček pořídit?

„Jednou mi v kavárně někdo kabelku ukradl a od té doby jsem ji mívala na klíně. Pak jsem ale dostala háček od své kamarádky k svátku a nemůžu si ho vynachválit. Už se mě i některé ženy ptaly, kde jsem ho sehnala," říká studentka Zuzana z Prahy. A má pravdu, díky háčku je riziko krádeže kabelky výrazně menší.

A jaké jsou další výhody tohoto drobného šperku? „Tím, že budete mít kabelku zavěšenou na stole vedle sebe, předejdete nejen krádeži, ale také tomu, že vám nebude překážet a neušpiní se. Studie totiž ukazují, že na spodní části kabelky se nachází desítky tisíc bakterií," upozorňuje Eliška Novosadová z internetového obchodu haceknakabelku.net.

Foto: haceknakabelku.cz

Háček je praktický a zároveň elegantníFoto: haceknakabelku.cz

Háček z kůže nebo se zrcátkem?

Na trhu dnes najdeme háčky nejrůznějších tvarů, barevných provedení, motivů a jiných zdobení. Nejedná se však o novinku, neboť háčky na kabelku se již využívaly v roce 1920. Dnes se tento trend opět vrátil a stal se módním hitem především v Americe a postupně přišel i k nám. A že je z čeho vybírat. Zakoupit si tak můžeme háčky zdobené broušeným sklíčkem a po okrajích třpytivými kamínky nebo háčky v kombinaci obrázku s lesklou mušlovinou. „Velmi oblíbené jsou háčky bílé čiré, s dvojitým štrasem, perleťové, tyrkysové, červené, fialové nebo černé. Často se setkávám s tím, že si zákaznice pro sebe zakoupí sadu různě barevných háčků, které pak střídají dle aktuálního outfitu," říká Radka Ďásková za e-shop pink-rabbit.cz.

Skvělá novinka na trhu háčků jsou také typy ve tvaru srdce nebo na povrchu z kůže. „Naše háčky Aspinal of London jsou vyrobeny z pevného kovu buď ve zlaté, či stříbrné barvě a v kombinaci se Swarovski krystaly nebo kůží. Vše v širokém spektru barev pro dokonalé sladění s kabelkou," uvádí Martin Strnad z internetového obchodu lithness.cz. Ovšem je také nutno podotknout, že za tuto luxusnější variantu si musíme připlatit, může vyjít až na 1148 korun.

Háčky však mohou mít také více využití. Nemusí sloužit jako obyčejný háček na kabelku či módní doplněk, můžeme jej pověsit také na klíče, abychom jej měly stále při ruce či jej využívaly jako malé kosmetické zrcátko. Pokud si chceme udělat radost a zároveň přispět na dobrou věc, v boji proti rakovině, pak bychom neměly váhat a pořídit si háček od Avonu za 140 korun.

Foto: pink-rabbit.cz

Háček můžete sladit s barvou kabelkyFoto: pink-rabbit.cz

Foto: haceknakabelku.czNěkteré se dají po obvodu složitFoto: haceknakabelku.netMůžete ho koupit také v dárkovém baleníNávod na použití

  1. Háček na kabelku je složen z odzobné a úchytné části, kterou tvoří jakési pomyslné ramínko po obvodu. Ozdobná část může mít mnoho variant jako třeba malé barevné sklíčko či bohatě zdobené kamínky.
  2. Abychom háček na kabelku otevřely, několika ladnými pohyby rozložíme ramínko, které je složeno po obvodu háčku a malým magnetem „uzamčeno” proti samovolnému rozložení.
  3. Pak jednoduše zavěsíme kabelku na háček. Ale lze ji pověsit, až budeme mít háček upevněný na stole.
  4. Spolu s kabelkou upevníme kulatou okrasnou část háčku na plochu stolu. Nemusíme se bát, že háček nebude držet. Ze spodní části je protiskluzový materiál. A co víc! Háček unese většinou až 10 kilogramů.

Už jste se dnes obdarovala nějakou drobností? Ne? Tak si pořiďte háček na kabelku jako já, nebo s ním udělejte radost třeba kamarádce a pochlubte se v diskusi pod článkem, jaký design se vám nejvíce líbí.

Reklama

Načítám