Hlavní obsah

Velikonoce: Klasický tvarohový beránek

Hodnocení:
(177)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

V Česku se na Velikonoce tradičně pečou sladké dobroty. Beránek je klasika a rozhodně by během svátků jara neměl chybět na vašem stole! A dnes se zaměříme na beránka s tvarohem.

Ingredience pro:
1 beránka
Na beránka potřebujete:
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g margarínu
  • 3 ks vejce
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 50 g mletých oříšků
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Na ozdobu potřebujete:
  • moučkový cukr
  • lentilky
  • rozinky
  • čokoláda
Článek

Postup

Krok 1: V misce smíchejte mouku, cukr a oříšky a promíchejte. Pak přidejte margarín, tři celá vejce i tvaroh, případně kypřicí prášek a vyšlehejte hladké tekuté těsto.

Krok 2: Směs nalejte do vymazané a vysypané formy (v případě, že máte silikonovou, můžete tuto proceduru vynechat) a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 °C na zhruba 40 minut.

Krok 3: Beránek by měl být na povrchu krásně zlatavý a špejle by po píchnutí do nejvyššího bodu beránka měla být suchá. Až beránek vychladne, opatrně ho vyklopte, pocukrujte a libovolně dozdobte čokoládou, rozinkami nebo lentilkami.

Jakého beránka pečete na Velikonoce vy? A jestli hledáte inspiraci na velikonoční dekorace třeba na dveře či stůl, nebo další velikonoční recepty, najdete je v našem velikonočním speciálu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek