Hlavní obsah

Nejlepší vajíčkové pomazánky a saláty. Z našich receptů si vyberete

Foto: Cesarz, Shutterstock.com

Foto: Cesarz, Shutterstock.com

Reklama

Očekáváte přebytek vařených vajíček z koledování? Pak je zužitkujte na pomazánku! Jistě máte tu svoji vyladěnou, zkuste ale letos pro změnu některý z našich tipů. A od vajíčkové pomazánky je už jenom kousek k poctivému vajíčkovému salátu… A ten tu samozřejmě máme přichystaný také.

Článek

Není nad to se před rodinou nebo návštěvou vytáhnout nějakým vychytaným kulinářským tipem. Ale ještě lepší je, když se vám to povede s něčím tak jednoduchým, jako je pomazánka. Posbírejte všechna vařená vajíčka a umíchejte vynikající vajíčkovou pomazánku. Dáte přednost klasice, zkusíte modernější verze s avokádem, zeleninou či bylinkami, nebo máte raději vajíčkové saláty?

Klasická vajíčková pomazánka

Pokud preferujete klasiku, jsou tyto pomazánky přesně pro vás. Méně je někdy více: na tu nejtradičnější vám bude stačit sedm jednoduchých surovin. Odlehčená verze s jogurtem potěší ty, co si hlídají linii, a do základu můžete použít i tvaroh.

Zdravé vajíčkové pomazánky: s avokádem, bylinkami či zeleninou

K jaru patří bylinky a křupavá zelenina, zkuste je přidat i do vajíčkové pomazánky. Ve Švédsku vsadili na řapíkatý celer a hrubozrnnou hořčici, s vajíčky chutná výborně. Svěžest přidají i kapary a trochu příjemné hořkosti rukola. Modernější verze často nahrazují majonézu avokádem. No a co by to bylo za jaro bez ředkviček!

Bezmasé pokrmy vás nebaví? Máme tip i pro vás! Sekaná kuřecí játra s vejci nejsou sice typická pomazánka, s chlebem ale chutnají báječně.

Vajíčkový salát 3× jinak

Další lahodný způsob, jak zužitkovat přebytek vařených vajec, představují vajíčkové saláty. Zkusíte tradiční verzi jako z mléčného baru nebo jarní s medvědím česnekem? Doporučujeme také zahodit předsudky a zkusit řízný turecký salát s pořádnou hrstí petrželky a chilli, věřte, že vás mile překvapí.

Reklama

Načítám