Hlavní obsah

Kapie plněné masem a rýží

Hodnocení:
(46)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 20 minut
Náročnost
střední

Jakmile kapie plněné rýží a mletým masem ochutnáte, ihned si je zamilujete. Jejich tajemství se skrývá v kombinaci použitého koření. Perfektně se doplňuje s přirozeně nasládlou chutí paprik a jídlo po něm krásně voní.

Ingredience pro:
6 porcí
Na náplň
  • 120 g rýže basmati
  • sůl
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 400 g míchaného mletého masa
  • mletý černý pepř
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 6 snítek oregana
  • 4 snítky tymiánu
Na dokončení
  • 6 červených kapií
  • 2 rajčata
  • 2 cibule
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • oregano
  • tymián
  • sůl
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Rýži propláchněte, zalijte vodou a lehce osolte. Přiveďte k varu a povařte asi pět minut. Poté rýži sceďte, opět propláchněte a nechte vychladnout.

Krok 2: V pánvi se silným dnem opražte nasucho koření. Po chvilce přilijte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dosklovata. Odstavte stranou a nechte zchladnout.

Krok 3: Mezitím si připravte kapie. Nařízněte je po délce od stopky skoro až ke špičce a stopku ponechte. Vyberte opatrně semeníky, papriky opláchněte a nechte okapat.

Krok 4: Mleté maso dejte do větší mísy, osolte a opepřete, přidejte cukr, otrhané lístky bylinek, vychladlou rýži a kořeněnou cibuli. Důkladně promíchejte, ať se všechny chutě krásně propojí. Vzniklou směsí naplňte připravené kapie.

Krok 5: Rajčata nakrájejte na kousky a cibule na měsíčky. Zeleninu rozložte na dno velké pánve a navrch těsně vedle sebe vyskládejte naplněné papriky. Podlijte je vývarem tak, aby trochu vyčnívaly nad hladinu. Lehce osolte, opepřete a přiveďte k varu.

Krok 6: Poté snižte plamen na minimum, pánev přiklopte a papriky asi hodinu duste. Podávejte přelité šťávou s podušenými rajčaty a zdobte čerstvými bylinkami.

Plníte rádi? Vyzkoušejte žampiony portobello plněné mozzarellou a rajčaty.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama