Hlavní obsah
3,0
(48)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jakmile kapie plněné rýží a mletým masem ochutnáte, ihned si je zamilujete. Jejich tajemství se skrývá v kombinaci použitého koření. Perfektně se doplňuje s přirozeně nasládlou chutí paprik a jídlo po něm krásně voní.

15 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Náplň
  • 120 g rýže basmati
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 400 g míchaného mletého masa
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 6 snítek čerstvého oregana
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
Na dokončení
  • 6 červených kapií
  • 2 ks rajčat
  • 2 ks cibule
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • čerstvé oregano
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Rýži propláchněte, zalijte vodou a lehce osolte. Přiveďte k varu a povařte asi pět minut. Poté rýži sceďte, opět propláchněte a nechte vychladnout.

02.

V pánvi se silným dnem opražte nasucho koření. Po chvilce přilijte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dosklovata. Odstavte stranou a nechte zchladnout.

03.

Mezitím si připravte kapie. Nařízněte je po délce od stopky skoro až ke špičce a stopku ponechte. Vyberte opatrně semeníky, papriky opláchněte a nechte okapat.

04.

Mleté maso dejte do větší mísy, osolte a opepřete, přidejte cukr, otrhané lístky bylinek, vychladlou rýži a kořeněnou cibuli. Důkladně promíchejte, ať se všechny chutě krásně propojí. Vzniklou směsí naplňte připravené kapie.

05.

Rajčata nakrájejte na kousky a cibule na měsíčky. Zeleninu rozložte na dno velké pánve a navrch těsně vedle sebe vyskládejte naplněné papriky. Podlijte je vývarem tak, aby trochu vyčnívaly nad hladinu. Lehce osolte, opepřete a přiveďte k varu.

06.

Poté snižte plamen na minimum, pánev přiklopte a papriky asi hodinu duste. Podávejte přelité šťávou s podušenými rajčaty a zdobte čerstvými bylinkami.

Plníte rádi? Vyzkoušejte žampiony portobello plněné mozzarellou a rajčaty.

Reklama

Související témata:

Načítám