Hlavní obsah

Portobello žampiony plněné mozzarellou a rajčaty

Hodnocení:
(8)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Přemýšlíte, jakou dobrotu vyšvihnout dnes k večeři? Složité a zdlouhavé vyvařování hoďte klidně za hlavu a vyzkoušejte raději skvělé portobello žampiony plněné mozzarellou a rajčaty. Během půl hodiny je můžete servírovat na stůl!

Ingredience pro:
4 porce
Plněné portobello žampiony
  • 4 žampiony portobello
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g polosušených rajčat
  • 2 lžíce balzamikové redukce
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 250 g mozzarelly
Článek

Postup

Krok 1: Portobello žampiony očistěte a odkrojte nohy. Orestujte je na polovičním množství rozpáleného oleje a poté přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

Krok 2: V pánvi rozehřejte zbylý olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou šalotku s česnekem. Přidejte rajčata a zakápněte je balzamikovou redukcí. Lehce osolte, opepřete a na závěr přihoďte pár natrhaných lístků bazalky.

Krok 3: Mozzarellu rozkrájejte na plátky a vyskládejte dovnitř každého klobouku. Navrch rozdělte rajčatovou směs a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.

Krok 4: Před podáváním ozdobte portobella lístky čerstvé bazalky. Můžete je ještě zakápnout balzamikovou redukcí.

Mozzarellou a rajčaty můžete naplnit také třeba křehký koláč. Co na něj říkáte?

ynezorPumanzeSaNyknalC