Hlavní obsah
3,1
(36)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Přemýšlíte, jakou dobrotu vyšvihnout dnes k večeři? Složité a zdlouhavé vyvařování hoďte klidně za hlavu a vyzkoušejte raději skvělé portobello žampiony plněné mozzarellou a rajčaty. Během půl hodiny je můžete servírovat na stůl!

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks žampionů portobello
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g sušených rajčat
  • 2 lžíce balzamikového glazé
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 250 g mozzarelly
Článek

Postup

01.

Portobello žampiony očistěte a odkrojte nohy. Orestujte je na polovičním množství rozpáleného oleje a poté přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

02.

V pánvi rozehřejte zbylý olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou šalotku s česnekem. Přidejte rajčata a zakápněte je balzamikovou redukcí. Lehce osolte, opepřete a na závěr přihoďte pár natrhaných lístků bazalky.

03.

Mozzarellu rozkrájejte na plátky a vyskládejte dovnitř každého klobouku. Navrch rozdělte rajčatovou směs a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.

04.

Před podáváním ozdobte portobella lístky čerstvé bazalky. Můžete je ještě zakápnout balzamikovou redukcí.

Mozzarellou a rajčaty můžete naplnit také třeba křehký koláč. Co na něj říkáte?

Reklama

Související témata:

Načítám