Hlavní obsah

Lehká, ale sytá večeře: Papriky plněné kuskusovou směsí s parmezánem

Foto: Marcel Rozhoň

Tohle je opravdu skvělá lehká a zdravá večeře!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuskus a zelenina jsou skvělá kombinace a dobrý tip na lehkou a zdravou večeři. Kuskusem naplněné papriky vypadají skvěle a ještě lépe chutnají!

Článek

Těžko byste hledali univerzálnější surovinu do kuchyně. Bleskově hotové jídlo, které připravíte na slaný i sladký způsob. Můžete ho kombinovat se zeleninou, masem i ovocem. Připravit ho můžete jako náplň do tortill, použít jako přílohu i chutný zdravý dezert. Tenhle skvost severoafrické kuchyně si zaslouží pozornost.

Papriky plněné kuskusem

Na 4 porce budete potřebovat: 4 červené papriky, 250 g kuskusu, 1 cibuli, 30 g strouhaného parmazánu, 200 g pečeného kuřecího masa (které vám zbylo třeba ze včerejška), kousek řapíkatého celeru, 4 sušená rajčata, sůl, pepř, olej na smažení a vymazání pekáčku

Postup:Papriky u stopky seřízněte, vydlabejte z nich vlákna a semínka. Na oleji opečte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso. Po chvíli ke směsi přidejte na kousky nakrájený celer, sušená rajčata a chvíli ještě opékejte. Pak podle chuti ještě osolte, opepřete a stáhněte z ohně.

Kuskus připravte podle návodu. Když je hotový, promíchejte ho s masovou směsí a vmíchejte nastrouhaný parmazán. Hotovou směsí napěchujte papriky, přiklopte je seříznutou částí a poskládejte je nastojato do olejem vymazaného pekáčku. Papriky pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip:Směsí z kuskusu můžete naplnit i rajčata nebo cukety.

Kuskus je univerzální surovina, ze které během chvilky připravíte skvělé pohoštění. Zkuste kuře s kuskusem nebo skvělý salát s lososem!

Máte rádi kuskus? S čím ho připravujete nejraději?

Reklama

Načítám