Hlavní obsah
Foto: Richard Semik, Shutterstock.com

Foto: Richard Semik, Shutterstock.com

Remoska je výborným vynálezem! Kapra na česneku v ní připravíte raz dva – a navíc vás ohromí jeho skvělá chuť!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 ks filetu z kapra
    4
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 dl bílého vína
    12
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 list bobkového listu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očištěné porce kapra pokapejte citronovou šťávou, nechejte odležet a zlehka osušte. Osolené je potřete prolisovaným česnekem a naskládejte do remosky.

02.

Polijte je deci bílého vína a třemi lžícemi oleje. Rybu obložte kolečky cibule, posypte petrželkou, přiložte bobkový list a špetku čerstvě mletého pepře. Pečte do změknutí (asi 30 minut).

Tip: Místo na česneku může být kapr na kmínu (pak vynechte víno). Chutná i s mletou paprikou dochucený smetanou. Pokud ho obložíte rajčaty, přidejte ještě lžíci kečupu.

Související témata:

Načítám