Hlavní obsah

Kapr na česneku

Hodnocení:
(3)
Foto: lakeland.co.uk
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Remoska je výborným vynálezem! Kapra na česneku v ní připravíte raz dva - a navíc vás ohromí jeho skvělá chuť!

Ingredience pro:
1 porci
  • filet z kapra
  • citronová šťáva
  • sůl
  • česnek
  • 1 dl bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • cibule
  • petrželka
  • bobkový list
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Očištěné porce kapra pokapejte citronovou šťávou, nechejte odležet a zlehka osušte. Osolené je potřete prolisovaným česnekem a naskládejte do remosky. Polijte je deci bílého vína a třemi lžícemi oleje. Rybu obložte kolečky cibule, posypte petrželkou, přiložte bobkový list a pár koleček pepře. Pečte do změknutí (asi 30 minut).

Tip: Místo na česneku může být kapr na kmínu (pak vynechte víno). Chutná i s mletou paprikou dochucený smetanou. Pokud ho obložíte rajčaty, přidejte ještě lžíci kečupu.

ynezorPumanzeSaNyknalC