Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Většina lidí zná játra připravovaná dvěma klasickými způsoby – buď šťavnatá grilovaná, nebo v omáčce s rýží. Způsobů, jak na ně, je ale mnohem víc a byla by škoda je nevyzkoušet.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kapsiček
  • 250 g listového těsta
  • 200 g drůbežích jater
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Játra očistěte a nakrájejte na malé kousky, cibuli nakrájejte najemno. Tu pak zpěňte na oleji a přidejte nachystaná játra. Mírně posypte kmínem. Vše ještě asi 4 minuty restujte, až jsou játra hotová, ale vevnitř stále šťavnatá. Směs pak dochuťte solí, pepřem a nechte vychladnout.

02.

Troubu vyhřejte na 180 stupňů Celsia. Listové těsto rozválejte na plát silný asi 2 mm. Na polovinu těsta, na kupičky dostatečně daleko od sebe, klaďte vychladlá játra a plát překlopte druhou polovinou. Mezi kupičkami těsto prsty umačkejte, aby vznikly kapsičky a rádélkem je rozkrájejte.

03.

Hotové kapsičky klaďte vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem, potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte asi na 12–15 minut péct dozlatova.

Už jste někdy zkoušeli domácí listové těsto?

Reklama

Související témata:

Načítám