Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Spojte příjemné s užitečným a udělejte něco pro zdraví. Kapusta obsahuje kromě vitamínu C i mnoho dalších prospěšných látek.

10 min.
Příprava
1 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 hlávka kapusty
  • 1 svazek ředkviček
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
    12
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kapustu nakrájejte na libovolné kousky, které na minutu ponořte do vroucí vody a poté zchlaďte a nechte okapat. 

02.

Cibulku a ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka nebo půlkolečka a promíchejte s okapanou kapustou. Podávejte přelité zálivkou, kterou jste si připravili z oleje, balzamika, soli a pepře a ozdobené mikrobylinkami.

Načítám