Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Jednoduché piškotové těsto jsme naplnili máslovým krémem s nutellou a karamelovým salkem. Zkuste to také tak a nebudete litovat!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 5 ks vejce
    3
  • 6 lžic cukru moučka
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce oleje
  • 6 lžic polohrubé mouky
    1
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
Krém
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
    7
  • 3 lžíce lískooříškové pomazánky
    8
  • 2 lžíce kakaa
  • 250 g másla
    7
Na ozdobu
  • 1 hrst mandlových lupínků
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kondenzované mléko vyšlehejte s nutellou, kakaem a utřeným máslem na krém. Hotový krém nechte ztuhnout v ledničce. 

02.

Žloutky ušlehejte s cukrem, potom s horkou vodou a olejem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech a v mírnější troubě upečte dorůžova. 

03.

Po vychladnutí plát těsta překrojte na dvě poloviny, jednu potřete polovinou krému, přiklopte druhou polovinou, povrch moučníku potřeme zbylým krémem a posypte mandlovými lupínky či podrcenými sušenkami a nechte v chladu ztuhnout.

Načítám