Hlavní obsah
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Recept na skvělé karbanátky? Zvolte netradiční masovou variantu plněnou balkánským sýrem a věřte, že nebudete litovat. Jsou báječné!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Karbanátky
  • 600 g míchaného mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 ks vejce
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhanky
  • 100 g balkánského sýru
K podávání
  • 300 g fazolových lusků
  • 100 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Maso ve velké míse smíchejte s nakrájenou cibulí, hořčicí, vajíčkem, česnekem a kořením a podle potřeby přidejte trochu strouhanky, aby vše drželo pohromadě.

02.

Z tohoto „těsta“ dělejte placičky, mezi dvě vždy vložte kostičku balkánského sýru. Na krajích je dobře spojte a na středním ohni osmažte na oleji z obou stran dozlatova.

03.

Slaninu nakrájejte na malé kostičky a nasucho ji zlehka opražte. Přidejte zelené fazolové lusky, promíchejte s nadrobno nakrájeným česnekem, posolte a chvíli poduste, aby lusky změkly. Podávejte společně – je to božské!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 345,1 kJ
Bílkoviny27,03 g
Tuky71,97 g
Sacharidy9,8 g
Sůl3,22 g
SAFA33,18 g
Vláknina3,28 g
Cukry3,04 g
Související témata:

Načítám