Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát z vařených brambor a kořenové zeleniny jsme spojili dresinkem ochuceným směsí kari koření. Máte-li doma kari pastu, přidejte ji jen nepatrné množství.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Vysoká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g brambor
  • 1 balení mražené zeleninové směsi
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce majonézy
    3
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
    10
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička kari koření
  • 2 lžíce sterilované kukuřice
  • 1 hrst listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Mraženou nebo i čerstvou nakrájenou zeleninu povařte krátce v osolené vodě. Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na větší kostičky. 

02.

Připravte si dresink z oleje, majonézy, hořčice, kečupu, kari koření, soli a pepře. Do tohoto dresinku nejprve vmíchejte zeleninu se slitou kukuřicí a nakonec lehce vmíchejte brambory a nasekanou petrželku.

Načítám