Hlavní obsah

Bramborový salát s olivami a hořčicí

Hodnocení:
(27)
Foto: MariaKovaleva, Shutterstock.com
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Že olivy patří jenom k vínu? Omyl. S jejich pomocí se dá vylepšit i bramborový salát! Udělejte letos změnu a zkuste tuhle svěží variaci i vy!

Ingredience pro:
1 salát
  • 1 kg brambor
  • 100 g zelených oliv plněných paprikovou pastou
  • 1/2 skleničky kyselých okurek
  • 150 g mražené zeleninové směsi
  • olivový olej
  • majonéza
  • kremžská hořčice
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Brambory uvařte ve slupce a nechte je vychladnout. Mezitím nakrájejte na půlky zhruba 100 g zelených oliv s papričkou a okurky ve sladkokyselém nálevu na drobná kolečka.

Krok 2: Spařte mrazenou zeleninovou směs karotky, kukuřice a hrášku ve vroucí vodě, aby byla zelenina křupavá. Vychladlé brambory nakrájejte na kostičky, posolte, opepřete barevným pepřem a zalijte pár lžičkami olivového oleje.

Krok 3: Přidejte veškerou zeleninu i olivy a promíchejte. Nakonec dejte několik lžic majonézy a trochu kremžské hořčice. Promíchejte, případně dosolte a dopepřete. Nechte přes noc odležet.

Už víte, jaký salát budete připravíte vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama