Hlavní obsah
3,0
(39)
Foto: MariaKovaleva, Shutterstock.com

Foto: MariaKovaleva, Shutterstock.com

Že olivy patří jenom k vínu? Omyl. S jejich pomocí se dá vylepšit i bramborový salát! Zkuste tuhle svěží variaci i vy!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 salátů
  • 1 kg brambor
  • 100 g zelených oliv plněných paprikovou pastou
  • 1/2 skleničky kyselých okurek
  • 150 g mražené zeleninové směsi
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička kremžské horčice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce a nechte je vychladnout. Mezitím nakrájejte na půlky olivy a okurky ve sladkokyselém nálevu na drobná kolečka.

02.

Spařte mrazenou zeleninovou směs karotky, kukuřice a hrášku ve vroucí vodě, aby byla zelenina křupavá. Vychladlé brambory nakrájejte na kostičky, posolte, opepřete barevným pepřem a zalijte olivovým olejem.

03.

Přidejte veškerou zeleninu, majonézu, kremžskou hořčici, vše promíchejte, případně dosolte a dopepřete. Nechte přes noc odležet.

Už víte, jaký salát budete připravíte vy?

Související témata:

Načítám