Hlavní obsah

Katku (37) trápila malá prsa. Teď má vysněný dekolt téměř bez bolesti

Foto: Archiv

Katka své představy samozřejmě nejdřív konzultovala s plastickým chirurgemFoto: Archiv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katka nikdy nebyla spokojená se svým poprsím, příroda ji totiž moc neobdařila. Po odkojení dvou dětí navíc ňadra ztratila i svůj tvar. Mindráku se ale maminka zbavila díky plastické operaci!

Článek

Katka (37) je vysoká, má širší hrudník, ale poprsí měla vždy malé, ke své postavě příliš drobné a proporčně nesouměrné. Poté, co porodila dva chlapečky, se jí ňadra sice trochu zvětšila, ovšem kvůli kojení nakonec plnost dekoltu zmizela, navíc prsa ztratila tvar a objevily se i strie. A na světě byl velký mindrák!

Malá prsa, velký problém

„Největším problémem bylo moje nízké sebevědomí. Necítila jsem se dobře v oblečení ani v plavkách, prostě celkově ve svém těle,“ popisuje maminka. Ta snila o plastické operaci, kterou nakonec vyhrála. „Manžel věděl, že mě velikost prsou trápí už od mládí, tak mne v mém rozhodnutí podporoval a byl mi velkou oporou,“ říká Katka.

Foto: Archiv

Katka před (vlevo) a po (vpravo). Rozdíl je opravdu hodně znátFoto: Archiv

Jejím velkým koníčkem je tanec (tancuje v taneční skupině a vede i taneční kroužek pro děti), a i na to museli plastičtí chirurgové brát zřetel. „Paní Kateřina k nám přišla s přáním vyplnění poprsí, zvýraznění dekoltu a současně zachování možnosti věnovat se tanci. Vzhledem k její výšce, šířce hrudníku a také sportovnímu založení jsem zvolil kulaté implantáty Polytech velikosti 360 ml, které jsem vložil pod velký prsní sval,“ popsal zákrok plastický chirurg a vedoucí lékař Medicom Clinic v Brně Petr Pachman.

Implantáty se totiž vkládají buď právě pod sval, případně pod prsní žlázu. Katka sice již děti v plánu nemá, ale i kdyby, případné kojení by zákrok ovlivnit neměl. „Ani jedna možnost neovlivní kojení. Je na rozhodnuti operatéra, přání klientky, stavu a charakteru prsou, aktivního sportování, kam se implantát vloží," upřesňuje plastický chirurg Pavel Horyna z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Foto: Archiv

A takhle Katka vypadá z profilu. I v tomto případě vypadají její ňadra po operaci (vpravo) o dost lépe než před ní (vlevo)Foto: Archiv

Žádné bolesti, jen radost

A tak Kateřina ulehla na operační stůl a nechala si odstranit svůj velký komplex. Zákrok proběhl v celkové anestezii a trval zhruba hodinu. Hojení probíhalo naprosto bez problémů a Katku nemusí trápit ani jizvy. „Nepatrné jizvy jsou vedeny v podprsní rýze,“ upřesňuje Petr Pachman.

Není se tedy co divit, že Katka byla výsledkem nadšená. „Po operaci jsem stále čekala na bolesti, o kterých jsem se dočetla v diskusích na internetu, ale žádné nepřišly. Zhruba po týdnu odpočinku jsem se mohla vrátit k běžným činnostem,“ nyní vzpomíná. S tancem musela sice ještě chvíli počkat, ale i na ten nakonec došlo.

„Konečně se cítím sexy a žensky. Ten pocit si moc užívám! A všem ženám, které trápí stejný problém, bych vzkázala, ať bojují za to, po čem touží. Je to jen váš život a změna rozhodně stojí za to!“ dodává Katka.

Foto: Archiv

Kateřina je z výsledku nadšená. Cítí se sexy a žensky. A rozhodně má proč!Foto: Archiv

Co říkáte Katčiným novým ňadrům?

Načítám