Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Slaný karamel je hitem ve světě cukrářů a my vám ukážeme, že to má velmi dobrý důvod. Stačí ochutnat a uvidíte!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g cukru krupice
  • 1 hrnek slaného popcornu
  • 1 lžička instantní kávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 lžíce vody
  • 2 plátky želatiny
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 plechovky kondenzovaného mléka
Článek

Postup

01.

Želatinu namočte do vody a nechte 10 minut nabobtnat.

02.

Kondenzované mléko prošlehejte se solí, ze smetany si nechte 4 lžíce stranou na karamel a zbytek ušlehejte.

03.

Nabobtnalou želatinu nechte na sporáku rozpustit a zašlehejte do karamelového mléka. Přidejte šlehačku a espresso nebo kávu rozpuštěnou v trošce vody a opatrně promíchejte. Navrstvěte do pohárů nebo skleniček a dejte alespoň na hodinu vychladit.

04.

Na karamelizovaný popcorn rozpusťte na mírném ohni cukr na karamel (nemíchejte, jen občas rendlíkem zatřeste), přilejte ohřátou smetanu (pozor, bude to prskat!) a nechte na ohni znovu rozpustit.

05.

Připravený slaný popcorn přelejte karamelem a pořádně promíchejte, aby se celý obalil.

Související témata:

Načítám