Hlavní obsah

Kdo je nejvíc nevěrný? Ten, kdo tráví hodně času v práci!

Foto: THINKSTOCK

Litujete svého partnera, jak moc pracuje, ale možná byste měly raději zbystřit, zda vás nepodvádíFoto: THINKSTOCK

Reklama

Kdo je nejvíc nevěrný? Myslíte, že ten, co má na nějaké zálety čas a energii? Omyl! Nejnovější studie ukázala, že největší sklony k mimomanželským vztahům mají ti, co hodně pracují!

Článek

Podle studie, kterou zveřejnil britský deník Daily Mail, jsou jasnými kandidáty na získání titulu „nevěrník roku“ lidé, kteří pracují více než pětačtyřicet hodin týdně. Na své oficiální protějšky totiž nemají téměř žádný čas, a tak si to vynahrazují na pracovišti se svými stejně upracovanými kolegy.

Na rodinu není čas

Nějaký ten přesčas potká občas každého. Prostě jednou za čas je potřeba zůstat v práci déle a dodělat to, co se nestihlo, nebo vyřešit nenadálý problém. Ale jakmile je práce hotová, spěcháte většinou domů za svou ženou či manželem.

Jenže lidé, kteří tráví v práci hodiny navíc pravidelně, jsou na to, nebýt doma, zvyklí. To ale neznamená, že netouží po něčí blízkosti, po spřízněné duši. A tou se velmi často stane některý z jejich kolegů, protože vybojovat si trochu času na nějaký ten flirt v kuchyňce či u kopírky není nemožné.

Foto: thinkstock

S kolegy není těžké se zaplést. Vídáte se často, máte toho dost společného, a kdo by si pracovní dobu nezpestřil nějakým tím flirtem?Foto: thinkstock

Bohužel dost často toto zpočátku nevinné zpestření dlouhých hodin v zaměstnání přeroste v něco víc. „Studie ukázala, že ti, co hodně pracují, za sebou mají nadprůměrný počet milostných aférek na pracovišti. Týká se to asi sedmi milionů Britů, kteří na své práci lpí natolik, že v ní tráví většinu svého času, a hodně z nich pak skončí v objetí se svým podobně založeným kolegou nebo kolegyní,“ potvrzuje Mike Taylor, mluvčí seznamky pro zadané Illicit Encounters, která studii spolu s webovou stránkou Notatwork zorganizovala.

Koneckonců mimomanželský vztah s někým z práce přiznalo přes čtyřiapadesát procent dotazovaných.

Rizikový faktor peněz

Studie ale ukázala, že nejde jen o počet hodin, které trávíte v zaměstnání, ale i o to, zda za to něco máte. Pokud máte přesčasy dobře zaplacené, případně za to získáte jiný benefit (například povýšení), riziko nevěry se snižuje. Nejste totiž frustrovaní, nemáte pocit zmaru, ale naopak máte jasný důvod, proč to děláte.

Foto: thinkstock

Váš muž tráví v práci dlouhé hodiny, a vy jste pořád samy? Raději s tím něco udělejte, je to rizikovéFoto: thinkstock

„Hodiny navíc strávené v práci, aniž by byly zaplacené nebo jinak ohodnocené, způsobují, že lidé dělají špatná rozhodnutí dotýkající se jejich vztahů. Jsou pozdě v noci v práci, jsou otrávení a vyčerpaní. A ve vedlejší kanceláři sedí někdo, kdo je na tom úplně stejně. To je sblíží, a kvůli tomu, že v práci spolu tráví mnohem víc času než doma se svými blízkými, to dost často přeroste v něco víc,“ vysvětluje Mike Taylor.

Hlídejte si muže

Pokud tedy váš muž tráví v práci čím dál víc času, ale na jeho účtu nepřibývají peníze, případně nebyl povýšen, zpozorněte. S každou hodinou, kterou sedí ve své kanceláři, se totiž riziko nevěry zvyšuje!

Podle studie jsou například nejrizikovější skupinou vývojáři video her, protože ti pracují dvaasedmdesát hodin týdně. Hned za nimi jsou pak lidé pracující ve zdravotnictví a ve světě financí. Ti věnují svému zaměstnání třiašedesát až osmašedesát hodin týdně!

A kolik hodin tráví v práci váš partner?

Reklama

Načítám