Hlavní obsah

Kdy je váš vztah v ohrožení? Na Silvestra!

Foto: Thinkstock

Alkohol i uvolněná nálada mohou přivodit nejedno úskalí vašemu vztahuFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silvestrovské oslavy! To jsou spousty dobrého jídla, alkoholu, zábavy, veselí a radosti. Ale loučení se starým rokem má i svá úskalí! O půlnoci totiž nemusíte stát v objetí svého partnera, ale můžete se právě rozcházet. Tohle jsou silvestrovská rizika, která by váš vztah nemusel přežít.

Článek

Vesměs jsou to vtipné historky, ale i ty mohou s vaším vztahem pořádně zamávat. Na Silvestra totiž můžete u partnera vidět věci, které už nikdy z paměti nevymažete. Nebo uslyšíte něco, co jste opravdu slyšet nechtěli. Kombinace nespoutaného veselí, odvázanosti a alkoholu se může lehce proměnit ve smrticí koktejl!

1. Pravdomluvnost aneb Proč proboha nemlčí?!

Ve vztahu má panovat upřímnost! Ale uznejte, že ne vše, co si váš partner myslí, byste chtěli vědět. Jenže pořekadlo „ve víně je pravda“ nevzniklo jen tak samo sebou.

„Jednou na Silvestra se můj přítel hodně opil, což by mi až tak nevadilo, protože je to u něj výjimka. Ovšem dost mně vadilo, že pak několik hodin mluvil pouze o tom, jak má naše společná kamarádka úžasně dlouhé a krásné nohy,“ vzpomíná na oslavy konce roku osmadvacetiletá Sandra. Když její přítel pochválil nohy kamarádky poprvé a podruhé, smála se, když to opakoval už asi po sté, úsměv zmizel. „Bylo to fakt trapné, ani nešlo o to, že bych žárlila, ale styděla jsem se za něj. A když mě pak začal objímat a říkat, že stejně ale miluje mě, myslela jsem, že ho zabiju. Bylo to, jako když chlácholí malé dítě,“ popisuje Sandra.

Foto: Thinkstock

Veselí může skončit smutkemFoto: Thinkstock

Hovory o sexu zase představují noční můru šestadvacetileté Pavlíny. „Naštěstí Silvestra moc neslavíme, a když tak v kruhu těch nejbližších kamarádů. Přesto velmi těžce snáším, když se pánové opijí, a pak pořád mluví o sexu, jsou samá dvojsmyslná poznámka, fakt je to hodně slabá zábava,“ vypráví Pavlína.

Ne že by byla nějak prudérní, ale jako zábava na celý večer je to bída. „Když se pak snaží přispět do diskuse soukromými historkami, šílím. Obzvlášť, když to je pravdivé jen tak ze třetiny,“ rozčiluje se Pavlína.

2. Když to žaludek nezvládne na nevhodném místě

Přemíra alkoholu dost často způsobuje žaludeční obtíže. A buďte upřímní, kdo z vás po nějakém (ne)vydařeném večírku neskončil nad záchodovou mísou? Ale co když to daný nešťastník na to správné místo nestihne? Představte si, jak váš partner či partnerka zvrací za jízdy v autě nebo ze spaní v posteli, případně přímo uprostřed mejdanu mezi lidmi? Jak vám bude? Láska a něha je asi to poslední, co budete ke své drahé polovičce v tu chvíli cítit.

Tip redakce:Na alkohol si dejte pozor, a to především na míchané nápoje, ty jsou velmi zrádné. A tohle je TOP 5 nejvražednějších koktejlů!

3. Ach bože, už zas všechny miluje

Můžete být tolerantní, jak chcete, ale pohled na vašeho partnera či partnerku v objetí někoho jiného vám jistě nebude příjemný. Jenže faktem je, že v mnoha lidech vyvolává alkohol jakousi všelásku.

Foto: Thinkstock

Lidé se často na večírcích a oslavách ukážou v jiném světleFoto: Thinkstock

„Kvůli tomuhle jsem se před lety rozešla se svým tehdejším přítelem. Slavili jsme Silvestr, přítel se opil, a v tu chvíli se začal se všemi objímat, po všech se plazit, všem říkal, jak je má rád, a já to jen znechuceně sledovala a přemýšlela, co je horší. Zda to, že lascivně objímá svou prsatou známou, nebo že dává pusy svému bývalému, tlustému a zpocenému spolužákovi ze střední,“ vzpomíná třicetiletá Klára.

4. Není co slavit, všechno je na nic

Myslíte, že když se žádný večírek nekoná, nemůže se nic stát? Omyl!

„Takhle jsem se těšila na prvního společného Silvestra se svým novým přítelem. Ani jeden z nás neměl chuť nikam jít, tak jsem uvařila dobrou večeři, nachystala nějaké dobroty, koupila šampaňské a těšila na trochu romantiky. Přítel se najedl, v deset večer mi dal pusu, že jde spát,“ vypráví jednatřicetiletá Olina. Ta na něj jen udiveně koukala a chvíli jí trvalo, než dokázala mluvit.

„Zeptala jsem se, jestli bychom přece jen do půlnoci ještě nevydrželi. Navrhla jsem mu společnou koupel a podobně. A on po mě vyjel, že nehodlá nic slavit, na přípitek kašle, že je stejně všechno na nic, že ho nic dobrého nepotkalo letos a jinak tomu nebude ani příští rok, tak na co to divadlo, a proč ho ještě otravuju,“ popisuje Olina. Její přítel šel tedy spát a Olina plánovala rozchod. „Když takhle reagoval kvůli obyčejnému přípitku, co by dělal, kdyby fakt přišlo něco vážného?,“ vysvětluje Olina.

5. Nepokazte si to u sousedů

Mnoho lidí dává přednost večírkům v domácím prostředí. Koneckonců pozvete si jen lidi, které máte opravdu rádi, je to pohodlné, neřešíte noční návraty domů a vyjde to i levněji. Ale pozor, může to mít pro vás a vašeho partnera neblahé následky.

„Takhle jsme jednou oslavovali u nás doma a samozřejmě úplně potichu jsme nebyli. A jedné naší postarší sousedce se to nepozdávalo a z okna na nás pokřikovala, ať se ztišíme a podobně. Jenže kamarádi byli už hodně rozjaření a v podstatě neexistoval způsob, jak je umlčet. A tehdy jedna z mých kamarádek zavolala na rozčílenou sousedku legendární větu ,Usni, nebo zhebni! Máš na to 15 minut´,“ vzpomíná dvaatřicetiletá Kamila.

Její historka měla díkybohu šťastný konec, protože sousedka se již neozvala, nejspíš dle instrukcí usnula. Ale jsou případy, kdy vám naštvaní sousedé mohou udělat ze života peklo. Místo romantických chvil pak budete s partnerem nejspíš hledat nové bydlení.

Tip redakce:K domácím oslavám patří chlebíčky! Proto si přečtěte článek  Luxusní domácí chlebíčky krok za krokem

A co se stalo na Silvestra vám? Zapojte se do diskuse pod článkem. A ještě pro vás máme tip! Podobná témata se totiž řeší každou neděli v pořadu Pepoviny na vlnách Rádia Relax. Více na www.radio-relax.cz!

Reklama

Načítám