Hlavní obsah

Když kluci šlapou chodník

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Chlapecká prostituce je drsná realitaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Publicista Cyril Valšík rozkrývá do značných podrobností téma, o kterém se příliš nemluví - chlapecká prostituce. Groffy, Boro, Petr... jedni z mnoha „hrdinů" jeho nové knihy, ve které popisuje životní osudy a praktiky mladých prostitutů.

Článek

Autor se o téma prostituce začal zajímat už v roce 1982. Podnětem pro zpracování tohoto tabuizovaného tématu byl pro něj novinový článek a také jeho vlastní dokumenty z dětských domovů a diagnostických ústavů. Tehdy však téma opustil a vrátil se k němu po revoluci - v roce 1992. Vyrazil do ulic a na místech, která podle jeho slov není těžké nalézt, začal zpovídat prostituty. Za úplatek byli ochotni o sobě vše bez zábran prozradit. To trvalo 10 let. V rukou měl materiály o životě více než dvacítky mladých prostitutů. Téma zpracoval ale až loni. Do té doby toho podle svých slov nebyl schopen.

Kniha sleduje životní osudy několika zpočátku nezletilých chlapců. Valšík svými mnohdy velmi osobními otázkami z kluků vytáhl i ty nejintimnější podrobnosti. Je to šokující beletrie, neschovává se za hyperboly ani zjemnění. Nevyhýbá se vulgarismům ani detailům popisu homosexuálního života této komunity. Sám, prý s velkým sebezapřením, popisuje i mnohdy nepěkné sexuální praktiky a příhody.

Z vydavatelství Mladá fronta se tak široké veřejnosti dostává do rukou obraz něčeho, co obvykle přehlížejí a co většinu odpuzuje. Téma knihy Váš kluk je prostitut? není čtení pro skleníkové květinky. Zobrazuje ale realitu, mnohdy drsnou, jež nás obklopuje. Začtěte se, proč ne - je to kvalitně zpracovaná výzva.

Foto: Mladá fronta

Obálka knihy Váš kluk je prostitut?Foto: Mladá fronta

Cyril Valšík: Váš kluk je prostitut? Mladá fronta 224 stran, 229 Kč

Reklama

Související témata:

Načítám