Hlavní obsah

Zoufalá Katka: Partner mluví při sexu! Jak ho umlčet?

Foto: thinkstock

Máte doma mluvku? Třeba jím cloumá nejistota...Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

On tu pusu prostě nezavře!? No jo, proč ale ve chvílích, kdy se s vámi miluje? Přemýšlíte, jak ho umlčet a přimět k tomu, aby místo mluvení předváděl spíš fyzické výkony? Poradíme!

Článek

Muži na mluvení při sexu a ženské brblání směrem k nim právě v intimních chvílích moc nejsou. Podle filadelfské psycholožky Barbary De Angelis je to odvádí od prožívání rozkoše, protože když před mužem v posteli příliš mluvíte, váš partner se cítí nucen odpovídat místo toho, aby se oddával milostné euforii. Jenže co když se najde takový, který při sexu mluví sám a je v tomto směru nadmíru iniciativní? Jedna z našich čtenářek ho má doma!

Řeší „při tom“ jídlo!

„Z mého přítele se stal mluvka. Jsme spolu rok a on se mnou při sexu začal komunikovat – nahlas. Nejdřív se jednalo o každodenní věci, jako třeba, co chce k večeři, ale pak přišlo na řadu chvástání,“ popisuje Katka. „Víte, jak je těžké mít orgasmus, když posloucháte nějaké žvásty o tom, co se zrovna děje u něj v práci nebo na jaké rockové festivaly se letos chystá?“ zoufale se svěřuje s tím, že danou situaci už dlouho nevydrží. Jste v podobné situaci? Pak věřte, že váš partner něco skrývá!

Foto: thinkstock

Když si spolu partneři hodně povídají, je to skvělé. Ale při sexu by rozebírat, co sbalí zítra s sebou na chalupu, opravdu neměliFoto: thinkstock

Chvilková slabost?

Proti přirozenému mluvení při sexu, které vzrušuje oba partnery, se nedá nic namítat. Pokud však příliš aktivní ústa a „témata od věci“ jednoho tomu druhému vadí, hledejte příčinu. Obvykle zjistíte, že muž ztratil (zoufale hledá) sebevědomí! „Nenechte se zmýlit výmluvným mužem, který umí dobře hovořit. Ve skutečnosti je možná tím malým vystrašeným chlapečkem, který má potíže vyjádřit ty nejjednodušší pocity,“ nechává se slyšet psycholožka Angelis na téma věčně otevřené mužské vyřídilky. Zkrátka má-li muž z něčeho obavy, může to maskovat za slova! A psychologové se shodují, že by se taková situace neměla podceňovat.

I taková odbornice jako Pamela Stephenson Connolly, novozélandská psychoterapeutka se specializací na sexuální poruchy, říká, že je-li muž při sexu nadmíru výřečný, může se potýkat s psychologickou nebo úzkostnou poruchou, přičemž konverzace působí jako uklidňující mechanismus. Dobře, tak ventiluje obavy, ale co když to rve vaše uši tak, že vzrušení znáte už jen z vyprávění a sexuální spokojenost vás úspěšně míjí? Co můžete udělat?

Foto: thinkstock

V bezbřehém žvanění může být ukryta neschopnost naplno projevit své emoceFoto: thinkstock

Nastavte hranice

  • Zeptejte se partnera na to, jestli ho něco netrápí a nabídněte mu, zda mu můžete nějak pomoci.
  • Otevřeně vyjádřete, jak vám neustálé mluvení při sexu vadí.
  • Zkuste trik Pamely S. Connolly: „Vzbuďte v muži reakci hněvem. Tak se v něm může vzedmout sexuální energie, neboť ta nejlepší erotika je doprovázena malou agresí.“ Zkrátka bez obalu a přímo ho „okřikněte“ – a počkejte na reakci.
  • Pokud se i domluva a otevřený rozhovor minou účinkem, zvažte vyhledání odborné pomoci. Úzkost a stavy absolutní nejistoty se samy jen tak neztratí.
  • Dobře si tyto rady zapamatujte, mohou se vám hodit později. Jak to?

Muži jsou citlivější!

„V současné době je stále více mužů, kteří si v oblasti intimity nevěří,“ říká Lenka Černá, kouč partnerských vztahů s tím, že je to způsobeno námi ženami, protože ženy jsou stále sebevědomější a dávají mužům najevo: „Měl bys obstát a já sama jsem sebevědomá". „Muž poté ztrácí půdu pod nohama a má pocit, že v sexu musí být nejlepší. A snaží se to samozřejmě různými způsoby maskovat,“ dodává česká odbornice.

Můžete tak počítat s tím, že ono „kecavé období“ potká dříve či později Marka, Petra i Josefa, neboť o tom, že je muž tvor citlivý na výkon, není třeba polemizovat. Právě kvůli tomu se pocit méněcennosti, ale i hypotéky, šéfové i krize středního věku mohou do jejich milostného života nabourat raz dva!

A co váš milenec, taky je to milostný kecal?

Reklama

Načítám