Hlavní obsah

Kefírová buchta s karamelovými ořechy

Hodnocení:
(21)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Čím nadchnout návštěvu? Pusťte se do originálního moučníku z kefíru s karamelovými ořechy. Je neodolatelný!

Ingredience pro:
1 plech
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 hrst sekaných ořechů
  • 2 hrnky kefírového mléka
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 2 vejce
Na polevu
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
Na ozdobu
  • 100 g vlašských ořechů
  • 15 g vody
  • 60 g cukru krupice
Článek

Postup

Krok 1: Troubu nejprve rozehřejte na 160 stupňů a začněte od konce. 100 g vlašských ořechů rozložte na plech s pečicím papírem a dejte je na 5 minut do rozehřáté trouby.

Krok 2: Mezitím v kastrůlku zahřejte vodu a cukr krupici. Když se začne vařit, do sirupu nasypte ořechy rozehřáté z trouby a nechte je cukrem obalit. Asi 2 minuty je v hrnci převalujte, poté je začněte vyndávat a nechte je zchladnout.

Krok 3: Teplotu v troubě zvyšte na 180 stupňů. Smíchejte mouku, jedlou sodu, cukr, kakao a ořechy, přidejte mléko, olej a vejce. Těsto rozetřete po plechu s pečicím papírem a moučník dejte na 30 minut péct.

Krok 4: Po vychladnutí jen vytvořte polevu smícháním moučkového cukru, vody a lžíce citronové šťávy. Polevu rozprostřete po moučníku, poklaďte ořechy a nechte ztuhnout.

Tip: Upečte rodině i Dort jako z cukrárny: Spojili jsme karamel, ořechy i kakao!

ynezorPumanzeSaNyknalC
2. 11. 2015

Reklama

Sdílejte článek