Hlavní obsah

Klape vám to v posteli? Podle těchto 8 znaků to poznáte!

Foto: thinkstock

Potřebujete se ujistit, že je ve vaší ložnici vše v pořádku? Tohle jsou dobré známkyFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas každého přepadne nejistota. Jsem dost zamilovaná? Je to s tímhle chlapem ono? Klape nám to v posteli? Britská sexpertka Tracey Cox popisuje osm znaků toho, že ve vaší ložnici je vše v pořádku!

Článek

I ty nejspokojenější páry se občas potřebují podrobit jakési technické kontrole. Nevytvářejte ale problémy tam, kde nejsou. Tohle je osm věcí, které značí, že v oblasti sexu nestrádáte.

1. Masturbujete

Masturbace by samozřejmě neměla zcela nahradit společné milování. Pokud se jí ale vy i váš partner občas věnujete, je to spíš velké plus než náznak jakéhokoli problému. „Rozhodně to neznamená, že nemáte dostatek sexu a jste neuspokojená,“ tvrdí Tracey Cox.

2. Nemáte sex příliš často

Frekvence vašeho milování se mění. Každý pár prožívá nejrůznější poklesy a nárůsty podle toho, v jaké fázi vztahu se zrovna nacházejí. A to bez ohledu na to, co říkají nejrůznější průzkumy. „Naopak, pokud máte dvě malé děti, trable v práci, k tomu nějaké finanční potíže, a přesto byste spolu souložili každý den, bylo by to poměrně zvláštní. Stejně tak by ale bylo zvláštní, pokud byste se v půlročním vztahu spolu milovali jednou za měsíc,“ vysvětluje Tracey Cox.

Foto: thinkstock

Není nutné, aby u vás neustále vládla spalující vášeň. Každý pár má i slabší chvilkyFoto: thinkstock

3. Sníte o jiných

Jakkoli svého partnera milujete, není to překážka k tomu, aby vás přitahovali i jiní muži. Svou roli tu hraje i základní lidská touha po čemkoli novém a neokoukaném. „Milovat se s někým ve své mysli, i když ve vaší posteli v tu chvíli spí váš letitý partner, je podle mě naprosto bezpečný způsob, jak touhu po něčem novém ukojit,“ tvrdí Tracey Cox.

4. Sex je rutina

Většina párů se miluje stále stejně. Více méně ve stejný čas a v několika málo polohách. Pokud byste tohle brali jako důkaz toho, že máte problém v sexu, měla by ho téměř celá planeta.

5. Občasná sexuální nepřitažlivost

Všichni se občas cítí nehezky, nepřitažlivě a podobně. „Samozřejmě se to podepíše i na vašem sexuálním životě. Pokud se nikdy necítíte sexuálně přitažliví a zabraňuje vám to v milostném životě, je to problém. Pokud tohle cítíte jednou či dvakrát do měsíce, nemusí vás to vůbec zneklidňovat, je to normální,“ vysvětluje Tracey Cox.

Foto: thinkstock

Ne vždy si připadáte jako sexuální bohyně? No a co, nikdo se necítí každý den skvěle!Foto: thinkstock

6. Vášeň? Kde té je konec

Sex není jen erotické uvolnění a dosažení orgasmu. Všechno je to také o lásce, zábavě, a především o kontaktu a propojení s partnerem. „Velmi málo párů, které spolu žijí opravdu dlouho, prožívá v ložnici bezbřehou vášeň. Intenzita a vášeň není známkou zdravého sexu, je to spíš výjimka. Většinou je sex vyjádření lásky a úplně jednoduché ukojení fyzických potřeb. Upocený a naléhavý sex, který vídáme v televizi, není standard,“ říká Tracey Cox.

7. Máte rozdílné libůstky

Máte-li poněkud rozdílné představy o sexu, není to nijak velký problém. Už jen to, že o svých touhách navzájem víte, je úžasné. „V tu chvíli stačí, když se zkusíte dohodnout, že jednou se budou plnit vaše sny, jindy zase sny vašeho partnera,“ tvrdí Tracey Cox. Prostě staré dobré kouzlo jménem kompromis!

8. Rychlovky

V tomto směru lidem opět hodně zamotávají hlavu nejrůznější statistiky a průzkumy. Ale to, jak dlouho vaše milování trvá, nevypovídá nic o kvalitě vašeho sexuálního života. „Zásadní je, abyste byli oba spokojení. Trvá to jednu minutu? No a co, pokud to vám oběma stačí,“ ujišťuje Tracey Cox.

Tak co, uklidnilo vás to?

Reklama

Načítám