Hlavní obsah

Klára a její modely: Milujte podzim. A noste kabáty!

Foto: Jakub Jurdič

Je čas na saka, kabáty i bundičky, hurá!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Začalo padat listí a já jsem šťastná. Podzim není depka, podzim je radost. Když jdu na autobus, utrhnu si po cestě jablko a cestou z autobusu zase posbírám pod sousedovou lískou několik lískáčů...

Článek

Každé ráno jdu v holínkách mokrou trávou natrhat ostružiny a venku je ještě mlha... Když vylezu večer ven, je cítit, že už to není mlha, ale že soused zatopil...

To je podzim na vsi. Často si ale dávám i podzim ve městě, kde si koupíte velký latté a švestkovej koláč s sebou a v pěkným kabátě si sednete na lavičku, kde chytáte slunce, které už nepálí, ale hezky hřeje, protože pomalu ztrácí sílu. Tenhle podzim ve městě mě taky baví hodně. Podzimní móda je sofistikovanější než letní a já abych si ukroutila hlavu, když jdu, v tašce dýni z trhu, a otáčím se za pěkně oblečenýma holkama. Inspirace na ulici je nejvíc!

No a konečně dostanou prostor všechna moje saka, bundičky a tenké kabáty.

Foto: Archiv Kláry

Moje podzimní vesnická romantikaFoto: Archiv Kláry

Tenké podzimní kabáty a velká saka, to je, oč tu běží a pro co je krásné žít. Nikdy bych si nemyslela, že budu toužit po rovně nebo áčkově střižených kabátech pánského stylu v délce pod kolena. Nebo že budu nosit Romanova saka. A je to tady! Opět funguje moje oblíbené „nikdy neříkej nikdy“. Až někdy řeknete v obchodě „tohle bych si nikdy nevzala na sebe“, tak se v duchu pokárejte, protože za pár let vás v tom uvidím chodit, a jak vám to bude slušet!

Foto: Archiv Kláry

Tady trochu styling jako Ozzy Osbourne :-), ale to je přesně TEN kabát, najdete ho v H&MFoto: Archiv Kláry

Ale zpět k podzimním kabátům – miluju je už od loňska, letos asi ještě trochu víc. Takový velký kabát vypadá super přes něco upnutého, a ještě líp, když mu ohrnete rukáv a bude vám koukat zápěstí. Jestli pamatujete, řikala jsem to už u mrkváčů – když je dole ohrnete, budou vám krásně vidět kotníky. Kotníky a zápěstí jsou neskutečně ženské, tak se nebojte, že by si vás někdo spletl s klukem v kabátu, který má pánský střih. Hoďte k tomu ještě nějaký ženský doplněk – prsten, řetízek nebo stačí jen nalakované nehty a rtěnka.

Teď je období fashion weeků, kde se už představují kolekce na jaro/léto, ale podzimní inspiraci najdete u lidí, kteří na takové akce chodí. Sama jsem oběhla několik přehlídek v rámci fashion weeků a na Jakuba Polanku jsem k takovému svému velkému černému vintage kabátu natáhla krásné úzké lahvově zelené šaty, z toho kousku mám opravdu radost!

Foto: Noir CAVIAR - Yulya Shadrinsky

Momentka z přehlídky Jakuba PolankyFoto: Noir CAVIAR - Yulya Shadrinsky

Jen namátkou jsem ještě vybrala pár podzimních vychytávek, které se můžou hodit na procházky s kávou v ruce – je to například klobouk. Na podzim se hodí skvěle, doplní váš kabát, když mrholí nepotřebujete deštník, a když si nechcete lámat hlavu s účesem, strčíte hlavu pod klobouk. Košile, na rozdíl od léta vám v ní není hic, a když ji doplníte vázankou, je to pánské, ale zároveň velice ženské. Nazujte pohodlné boty nad kotníky a můžete procházet i louží. Sehnat takové boty je tenhle týden můj cíl... Držte palce, s botama je to kříž :-).

Foto: Archiv Kláry

Klobouk/kabát/košile/vázankaFoto: Archiv Kláry

Dejte si švestku, svařte si hrušku, nastrouhejte jablko se skořicí a milujte podzim. Všechny chmury utopte v dýňové polévce a radujte se!

P. S.: Mimo módu a gastro je podzim taky velká romantika! Tím, že se mění počasí, jsme samozřejmě náladoví, a pokud žijete v intenzivním vztahu, vznikají tenze, ale pak jsou tu usmiřovačky a ty procházky v padajícím listí a společné večerní filmy... Ach!

P. S. s.: O tom je Survival, moje manželská písnička, s podzimním videem.

P. S. s. s.: Bylo to loni – neskutečný natáčení a neskutečnej podzim.

P. S. s. s. s.: V 1.20 mám na sobě košili, o který jsem mluvila ;-).

Reklama

Související témata:

Načítám