Hlavní obsah

Klára a její modely: Tanec v dešti

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Venku se právě chystá slušnej liják. Naštěstí nemusím nikam vyrážet, a tak si uvařím kávu, naleju do ní hodně mlíka, sednu k počítači a podělím se s váma o to, co na sebe, když v takovým počasí ven musíte…

Článek

Nevím, jak vy, ale já rozhodně nejsem ten typ, co nosí v kabelce deštník pro všechny případy (upřímně závidím těm organizovanějším, co to zvládají). A už vůbec nekoukám pravidelně na předpověď, abych věděla, že bych si ten deštník měla hodit do tašky, případně že není vhodnej den na plátěný tenisky, a už vůbec ne na to točit si hodinu vlasy kulmou (v tomhle bodě mají kluci velkou výhodu).

Dost často se mi tedy stane, že mě déšť přepadne poměrně nečekaně v centru města, kde zaběhnu pod loubí nebo do podchodu a přemítám, co dál. Ale jelikož jsem odjakživa ráda v tempu a čekání na cokoli mě znervózňuje, vyrážím do deště, ať je jakejkoli liják, a končím zmoklá jako slepice... Nedoporučuju!

Foto: Archiv Kláry

Klobouk si nasaďte k pláštěnce, budete chic!Foto: Archiv Kláry

Jsou samozřejmě i případy, kdy jsem doma, chystám se ven, a to, že přijde déšť, je naprosto evidentní. A co teda v tomhle případě na sebe?

Boty: Holínky jsou jasná volba, a protože v dnešní době seženete spoustu frčnejch, určitě máte každá nějaký doma. Já miluju krásné modely od Mellisy, jsou vyrobené z gumy, která voní jako ovocný fixy. Nebo doporučuju skvělé kusy od slovenské značky Novesta, mají v kolekcích velmi ženské kusy, ale pozor najdete tu i krásné boty do deště pro pány!

Foto: Archiv Kláry

Deštník se vzorem unosíte spíš k usedlejším modelůmFoto: Archiv Kláry

Deštníky: Po tom, co jsem si jednou koupila v Barceloně v nouzi deštník za 1 euro, zjistila jsem, proč se vyplatí do deštníku investovat trochu víc. Je totiž skvělý, když se konstrukce neotočí naopak hned, jak zafouká vítr. Barev dešníků seženete tolik, že nebudete vědět který, osobně bych preferovala jeden hezký černý s dřevěným nebo černým koženým madlem, je univerzální, a když máte oblečení v barvách, hodí se nejvíc. Pak jeden strakatější, sama mám s tygřím potiskem, hodí se spíše k usedlejším outfitům.

Oblečení: Většinou natáhnu legíny z plavkoviny, ten materiál je do vody jako dělanej (vlastně ten materiál JE do vody dělanej), a pak taky dobře a rychle schne. Jinak pro tyhle případy příliš šik nepromokavých modelů není, to byste museli vyrazit v neoprenu nebo úplně bez ničeho, což nechcete :-).

Foto: Archiv Kláry

Pokud nejste fanynkou holínek a bez podpatků nevytáhnete paty, tak nazujte podpatky hoooodně vysoký, ať se vám tam nedostane voda, když projdete louží :-)Foto: Archiv Kláry

No a pokud nejste fanynkami deštníků nebo patříte mezi ty, co deštníky zapomínají, kdekoli je odloží, je tu pro vás pláštěnka. Ty se v dnešní době dělají v různých barvách i střizích. Jednu takovou krásnou zelenou se zlatými knoflíky jsem si přivezla z Londýna, v Primarku byla jen za 8 liber a je hodně šmrncovní. Přece jen v Londýně o módě do deště ví své, takže pokud se tam chystáte na výlet, určitě si jednu pláštěnku přivezte. Nicméně u nás jich seženete taky dost, taková klasická červená rovně střižená je krásná, buď s páskem, nebo jen tak.

Déšť mám ráda, ale pravdou je, že ideálně s teplým nápojem v ruce doma u filmu. Ale v pěknejch holínkách s parádní pláštěnkou, někde pod deštníkem v kavárně s horkou čokoládou v ruce taky dobrý, hm?

Hezký letní deště přeju,

P. S.: Občas, když pršelo a my hráli na open air koncertech, zdálo se mi hodně nefér, že všichni v publiku moknou, a my jsme v klidu pod střechou, tak jsem si lila vodu na hlavu...

P. S. s.: Už jsem toho nechala, vždycky jsem si rozmazala oči :-)

Reklama

Načítám