Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Podušené hřiby jsme po italsku zjemnili ricottou, po česku ochutili kmínem a nakonec promíchali s těstovinami. Skvělé!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 2 ks cibule
  • 300 g čerstvých hub
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžíce ricotty
    7
  • 1 trochu soli
  • 1 plátek másla
    7
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do hrnce dejte vodu na těstoviny, osolte a přidejte 1/2 lžičky kmínu. Přiveďte k varu a těstoviny uvařte na skus. Stranou si nechte 1 hrneček vody, ve které jste těstoviny vařili.  

02.

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej s plátkem másla, na kterém zpěňte dosklovita nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájené houby a obojí orestujte dozlatova.

03.

Vmíchejte česnek utřený se solí a zbylý kmín, zamíchejte, podlijte vodou z těstovin a krátce povařte. Nakonec zjemněte ricottou. Směs promíchejte s uvařenými těstovinami a petrželkou.

Načítám