Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Škvarky jsou prověřeny léty poctivé české kuchyně, tak proč se jim vyhýbat v 21. století? Vyzkoušejte kmínové tyčinky se škvarky.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžička cukru
  • 100 g škvarků
  • 150 ml mléka
  • 15 g čerstvého droždí
  • 2 ks žloutků
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 špetka soli
  • 200 g tvrdého sýra
Článek

Postup

01.

V části vlažného mléka rozpusťte cukr a rozdrobte kvasnice. Když po pár minutách vzejde kvásek, přidejte ho k mouce, jednomu žloutku, překrájeným škvarkům a zbytku mléka a vypracujte soudržné těsto. To by mělo 30 minut kynout na teplém místě.

02.

Těsto poté rozválejte na asi 2 mm vysoký plát, rádýlkem rozdělte na tyčinky, které přeneste na plech s pečicím papírem, potřete rozšlehaným žloutkem, posypte kmínem a na jemno strouhaným sýrem a může se péct! Při 180 stupních Celsia asi 20–25 minut.

Pokud vás škvarky nenadchnou, vyzkoušejte to bez nich a upečte si tyčinky sýrové.

Reklama

Související témata:

Načítám