Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte čas si s dezerty trochu pohrát? Naservírujte je přímo v ovoci! Vyzkoušejte tento báječný recept na kokosovo-kakaovou panna cottu.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kokosových ořechů
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 balení želatiny
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
Článek

Postup

01.

Kokosové mléko nalijte do menšího hrnce, rozpusťte v něm cukr, kakao a zahřívejte ho tak dlouho, dokud ze směsi nezačne stoupat pára. Mezitím si také připravte želatinu dle návodu.

02.

Když bude mléko ohřáté, stáhněte ho z plotny, rozmíchejte v něm želatinu a plňte skořápky (dobře stojí třeba zabodnuté do hroudiček alobalu). Teď ještě dezerty minimálně 2 hodiny chlaďte v lednici a je to.

Pokud nejste příliš na kakao, vyzkoušejte vanilkovou panna cottu s ovocem.

Reklama

Související témata:

Načítám