Hlavní obsah

8 věcí, které vám zpříjemní vaření i stolování

Foto: Möbelix

Vsaďte na přírodní materiály. Nádobí z kameniny Sindri, od 169 Kč za kus, skleněná dóza Hedvig, od 259 Kč.Foto: Möbelix

Milujete dobré jídlo, ale vaření už vám přijde jako rutina? Oživte ji novými pomocníky. A vychutnejte si jídlo díky náležitě prostřené tabuli. Jaké kousky stojí za to si pořídit?

Článek

Kuchyně je ryze praktickým prostorem, ale kdo by zároveň nechtěl, aby vypadala stylově? Obzvlášť tam, kde máte otevřené police, prosklená dvířka nebo část věcí skladujete na ploše, oceníte pěkný design. Možná vám padnou do okna následující tipy, jak uspořádat své zásoby nebo čím prostřít stůl. Inspirujte se!

Foto: Möbelix

Už žádný chaos ve spíži! Dóza na potraviny Goldline, od 79 Kč.Foto: Möbelix

Udělejte si pořádek

Organizace je alfa a omega dobré kuchyně. Jen tak budete mít přehled a nebudete plýtvat surovinami. Přesypte suché potraviny do skleněných či plechových dóz, déle vydrží.

Foto: Möbelix

Plastové boxy jsou ideální jak do lednice, tak s sebou na svačinu. Sada dóz Blacky, 299 Kč za 4 kusy.Foto: Möbelix

Podobně tomu bude s některými choulostivými potravinami v lednici – uložte je do dobře těsnících krabiček. Udrží je nejen déle čerstvé, ale navíc zamezí pronikání výrazných pachů do prostoru chladničky.

Foto: Möbelix

Pozvedněte přípravu pokrmů s profi vybavením. Hrnce Silver Line, od 949 Kč za kus.Foto: Möbelix

Vařte jako šéfkuchaři

Dopřejte si kvalitní profesionální vybavení, důležité je to především u hrnců a nožů. Sáhněte hlavně po kvalitní nerezové oceli.

Foto: Möbelix

Žádný vášnivý kuchař se neobejde bez pořádné sady nožů. Nože Profi Line, od 549 Kč za kus.Foto: Möbelix

Hrnce by měly mít silnější dno, a pokud vaříte na indukci, musí být označeny příslušným symbolem. Máte-li plynový vařič, raději se vyhněte nádobí s plastovými úchytkami. Nožům svědčí uložení na magnetické liště, díky ní se netupí.

Foto: Möbelix

Jemnost, hravost, tradice – to vše se snoubí v kamenině. Jídelní souprava Inka, 999 Kč za 18 kusů.Foto: Möbelix

Špetka nostalgie

Potrpíte si v kuchyni na lehký retro nádech? Pak si jistě zamilujete šik nádobí z kameniny, která je momentálně v kurzu, či porcelánové zapékací mísy s imitací patiny. Keramika nikdy nevyjde z módy a pro kontakt s potravinami je jako stvořená.

Foto: Möbelix

V porcelánovém pekáči můžete bez obav své dobroty i servírovat. Zapékací mísa Treviso, od 359 Kč.Foto: Möbelix

Jestliže patříte mezi opravdové fajnšmekry, pak nepohrdnete litinou. Je to věčný materiál, který sloužil už našim prababičkám! Výborně vede a akumuluje teplo, skvěle vypadá a kuchyni dodá šmrnc.

Foto: Möbelix

Krásné skleničky se hodí na oslavu i pro ozvláštnění všedního dne. Sklenice Sky, od 54 Kč za kus.Foto: Möbelix

Na zdraví

Co by to bylo za hodování bez kapky něčeho „ostřejšího“? Zpříjemněte si tu a tam večeři sklenkou vína nebo míchaným drinkem. Zapojte do přípravy ratolesti a namíchejte si společně nějaký barevný koktejl – v tomto případě samozřejmě zvolte dětské a virgin variace. Obzvlášť skvěle se budou vyjímat v zajímavých sklenicích, třeba z broušeného skla. Zajímavé recepty nejen na nápoje pro sebe i své hosty najdete ZDE. Tak dobré chutnání!

Reklama

Související témata:

Načítám