Hlavní obsah

Konec trapasů: Jak se obléct, když jdete z práce do divadla?

Foto: indira's work, ČTK

Foto: indira's work, ČTK

Reklama

Běžná situace, která se týká většiny z vás. Po celém dni stráveném v práci vás čeká divadlo či jiná společenská akce a vy už nemáte čas se převléct. Není problém. Existuje totiž spousta variant, jak z pracovního outfitu uděláte outfit večerní a to bez trapasu. My jsme proto pro vás vybrali ty nejlepší kousky hodné následování.

Článek

Je nám jasné, že možná některým z vás pomyslně šlápneme na kuří oko, ale rozmohl se nám tu v Česku takový nešvar. Čím dál častěji totiž v divadlech či jiných kulturně orientovaných institucích potkáváme hosty oblečené na večer velmi nevhodně až nevkusně. Kabelky střídají sportovní batohy, saka fleecové mikiny a sportovní tenisky nahrazují balerínky či lodičky. Zkrátka není čas ztrácet čas a proč by se lidé měli na večer strojit jinak, než jsou zvyklí chodit normálně?

Omluvou pro tyto účastníky kulturních akcí bývá velmi často výrok, že prostě neměli čas běžet se z práce převléknout a přece nebudou chodit na vysokých podpatcích a v nepohodlných šatech celý den. My ovšem pro tyto „výmluvy” nalezli řešení, a tak vám přinášíme jednoduchý výběr oblečení, který užijete pohodlně jak v práci, tak večer za kulturou, aniž by vás něco kousalo škrtilo, nebo tlačilo. A věřte, že když pak budete sama vypadat krásně, budete se tak i cítit a kulturní zážitek si tak mnohem lépe vychutnáte. Ověřeno na vlastní kůži.

Šaty, jak jinak?

Ano, samozřejmě jako první varianta se nabízejí šaty, které nejen skvěle vypadají, ale také se dají pořídit v mnoha odstínech i střizích. Ovšem takové šaty, ve kterých se budete cítit příjemně po celý den a večer v nich uděláte parádu, jsou jedny a to pouzdrové. Volte příjemné materiály, příliš polyesteru také moc nedoporučujeme. Ideální volbou je bavlna nebo kvalitní prodyšná krajka. Přes den jim sluší baleríny, večer lodičky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): pouzdrové šaty, Cellbes, 899 Kč, krajkové pouzdrové šaty, Lindex, 999 KčFoto: Archiv firem

Košile? Volte oversized

Samozřejmě vás nenabádáme, abyste k volným maxi kalhotám nebo cullotes oblékala ještě volnější haleny. Ale pokud plánujete na večer pouzdrovou sukni, nebo upnuté slim kalhoty, volná košile či halenky jsou ideální volbou ke kombinaci. Vybírejte elegantní bílou, modrou či sexy červenou, jen si dejte pozor, aby košile byla prodyšná a při pocení nevytvářela nevzhledné mapy na zádech či v podpaží. Poté stačí jen elegantně zastrčiit do pasu, nebo nechat volně splývat.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): modrá košile, Salsa Jeans, Jeans Store, 1500 Kč, oversized bílá košile s perlami, Lindex, 899 KčFoto: Archiv firem

Na notebook

Pokud vám nezbývá nic jiného než počítač či tablet vzít s sebou a bojíte si jej nechat u šatnářek, není třeba jej balit do neelegantní tašky. Pořiďte si pěknou tašku či kabelku s prostorem na vaše elektronická zařízení. Budete vypadat skvěle a taška se vám bude hodit ke zbytku outfitu. Při výběru vsaďte na tlumené barvy, kvalitní materiály a vyvarujte se zbytečných aplikací.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): kožená kabelka, Pepe Jeans, Jeans Store, 2600 Kč, taška na notebook, Lindex, 799 KčFoto: Archiv firem

Univerzální overaly

Overaly umí být někdy velmi nepraktické, ale na druhou stranu jim nemůžeme upřít širokou škálu variabilnosti. Skvěle padnou k espadrilkám i večerním lodičkám či sandálkům. Přes den je unosíte s džínovou bundou, večer zase se sakem, zkrátka jsou ideálními společníky kamkoliv. Zde si ovšem pečlivě vybírejte materiál. Mačkavé overaly nikdo nevidí rád.

Foto: Archiv firem

Na foto: tmavě zelený overal, Lindex, 1599 Kč, overal s knoflíky na ramenou, Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Pohodlné balerínky

Sice se momentálně (kdo ví, co bude příští sezonu) nejedná o prudce trendy záležitost, ovšem balerínky jsou nesmrtelným doplňkem pro všechny, které si na podpatky nepotrpí a chtějí vypadat žensky a elegantně. Tato obuv je totiž nejen pohodlná, ale naprosto se ve společnosti toleruje. Volte opět takové, které mají minimum aplikací, tlumené barvy nebo výjimečně metalický povrch.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): metalické kožené balerínky, 5th Avenue, Deichmann, 699 Kč, černé balerínky, Crocs, Urbanlux, 1199 KčFoto: Archiv firem

Žakárové sako

Dost bylo nudných univerzálních sak (i když se bez mučení přiznáváme, že jich ve skříni máme minimálně pět). Letos se zaměřte na saka ze žakárových materiálů, které zapůjčí vašemu outfitu luxusní vzhled, a přitom vás sako bude stát určitě do dvou tisíc korun. Povoleny jsou květiny, grafické či geometrické vzory.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sako ze žakárové tkaniny, H&M, 1499 Kč, sako ze žakárové tkaniny, Zara, 1599 KčFoto: Archiv firem

Elegantní kalhoty…

… nemusí být jen ty z kategorie slim. Skvělou trefu do černého (doslova) jsou kalhoty se sníženým sedem v černé či tmavěmodré variantě či kalhoty ve střihu chinos. Ty doporučujeme zejména ženám se štíhlejším pasem. Zkuste je kombinovat s lehkými halenkami či košilemi. Skvěle se také hodí k saku či kabátku s vázáním v pase.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): chinos kalhoty, Salsa Jeans, Jeans Store, 2000 Kč, černé kalhoty se sníženým sedem, F&F, 599 KčFoto: Archiv firem

To nejlepší na konec – lodičky

Možná je zde vidět nechcete, a s pohodlností si podle vás tyto boty netykají, ovšem kvalitní lodičky na nízkém podpatku tu mají své čestné místo. Vybírejte takové, které vás nedřou, jsou ideálně kožené a mají univerzální barvu kombinovatelnou s velkou škálou barev. Podpatky by měly být nízké a vůbec ne vratké. V takových botách pak vydržíte bez problému celý den.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): kožené lodičky, Clarks, Tezyo, info o ceně v obchodě, béžové lodičky, Lasocki, CCC, 1299 KčFoto: Archiv firem

Jaký outfit volíte do divadla, když víte, že se večer z práce nestihnete převléct?

Reklama

Načítám