Hlavní obsah

Konečně představení pro ženy!

Foto: Macrokoncert

A. Polívková se představí ve one-woman showFoto: Macrokoncert

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říkaly jste si s kamarádkami, že byste vyrazily někam do divadla na dámskou jízdu? Tak tu pro vás máme jednu horkou novinku! Anna Polívková rozjíždí v Divadle Radka Brzobohatého one-woman show. A scénář ke hře Jeskynní žena upravila Halina Pawlowská. Naše heslo: Bez chlapů se obejdeme! Nebo ne?

Článek

Na úplném počátku projektu je scénář známého litevského básníka a dramatika Sigitase Parulskise. Ten si vzala do parády Halina Pawlowská a vytvořila z něj monodrama pro herečku Annu Polívkovou. Na představení se podílely ještě další dvě ženy. První je režisérka hry Lucie Poláčková, která se mimo jiné věnuje i jevištní choreografii, a další je Michaela Zámečníková-Savovová, z jejíchž rukou pochází scéna i kostým.

A jakým problémům se vlastně Anna Polívková ve své roli věnuje? Řeší otázky, které si snad položila každá z nás, a ne jednou. Z obecných filozofických témat kým je dnešní žena, kam její kroky směřují a jaký je moderní muž. „Jak je to dlouho, co vám váš muž řekl, že vám to sluší? Kdy vám naposledy vyznal lásku? Kdy vás po sexu objal a hýčkal ve svých pevných pažích, dokud na vaše víčka neklesl sen? Mluví váš muž vůbec někdy?!" Tak přibližuje obsah představení sama scenáristka.

Foto: Macrokoncert

Scénář je dílem Haliny PawlowskéFoto: Macrokoncert

Jeskynní žena dobře ví, co chce. Je si jistá, že štěstí, po kterém tolik touží, ji čeká po boku muže. Jenže roky nezadržitelně ubíhají a ona toho pravého stále nenachází. Sice potkala pár vhodných kandidátů, to ano. Ale nejprve musela přivřít jedno oko a pak i to druhé. Tak to dlouho přece vydržet nemůže... Už nechce být tou kořistí, chce sama ulovit „pořádné zvíře". Avšak začíná zjišťovat, že tudy cesta také nevede. Pravděpodobnost, že potká pana Božského, je totiž stejně vysoká, jako že na ulici spatří tučňáka v bikinách.

To by ale nebyla ženou, kdyby se vzdala. Sice jí občas docházejí síly, na svůj život se však stále dokáže dívat s obrovským nadhledem a humorem. A tak i přes všechny neúspěchy neztrácí svůj šarm. Najde nakonec útočiště v mužské náruči, po které tolik touží, nebo už všichni ti upřímní a inteligentní vymřeli? A jak si poradí se svou rolí její představitelka Anna Polívková?

Nechcete si představení nechat ujít? Lístky můžete vyhrát i v naší soutěži! Odpovězte správně na soutěžní otázky a vyhrajte rovnou 2 vstupenky na představení! Soutěžit můžete zde.

Kvůli mužům jsme se už naplakaly dost a dost. Nastal čas jim to vrátit i s úroky. Jak? No přece pořádně upřímným smíchem! Jeskynní žena si totiž s muži servítky rozhodně nebere. Vždyť s muži se to přece nedá vydržet! (Ale bez nich také ne...).

Foto: Macrokoncert

Premiéra nás čeká zanedlouhoFoto: Macrokoncert

Jeskynní žena - premiéra 31. května 2009 Divadlo Radka Brzobohatého Režie: Lucie Poláčková Scénář: Halina Pawlowská Výprava. Michaela Zámečníková-Savovová Hraje: Anna Polívková

Reklama

Související témata:

Načítám