Hlavní obsah

Kopněte si do chlapa!

Foto: Thinkstock

Zanevřela jste na celé mužské plémě?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno nevydařené manželství nás může odradit od plánování dalšího. Jedna negativní zkušenost může ovlivnit celý zbytek našeho života. Jeden hloupý nebo sobecký muž nás může tak otrávit, že se rozhodneme obejít se bez společnosti mužů navždy.

Článek

Občas si potřebujeme zanadávat a postěžovat na naše drahé a tolik odlišné polovičky, které s námi sdílí domácnost. Ale nikdy bychom neměly zapomenout, že jsme to byly právě my ženy, které jsme jim udělily to právo a čest, že v ní s námi mohou bydlet. A že jsme si je kdysi samy a dobrovolně vybraly. A milovaly jsme je. Nebo je pořád ještě milujeme.

Vykopejte si svou jámu!

Moje kamarádka tvrdí, že nejlepším způsobem, jak vyřešit soužití s problémovým chlapem, je hašené vápno. Miluju její černý humor. Jámu s hašeným vápnem mají na zahradě rodinného domu. Můžete ji zahlédnout, pokud se vykloníte z okna jídelny. Je dobře přikrytá a pro běžné návštěvníky domu neviditelná. Její partner i další mužští obyvatelé domu jsou živí a těší se stálému zdraví. Kamarádka si partnera našla už rozvedeného a s dcerou, která zůstala bydlet s jeho bývalou manželkou. Brzy se jim narodila také dcera.

Přítel je pracovitý s občasnými záchvaty gamblerství. Jeho závislost se společně pokoušeli několikrát řešit. Poprvé mu sbalila tašku a rozešla se s ním. Podruhé se s ním nebavila. Potřetí si našla známost a odstěhovala se od něho i s dcerou. Počtvrté se její přítel odstěhoval do domu po babičce kamarádky. A tak to donekonečna pořád pokračuje. Těžko soudit, co by bylo pro ně oba a jejich dceru tím nejlepším. A kdo nese odpovědnost za to, v jaké fázi se jejich soužití nachází a proč se nemohou rozloučit navždy?

Foto: Thinkstock

Někdy je řešení poměrně snadnéFoto: Thinkstock

Spousta nešťastných a nespokojených žen se domnívá, že musí vydržet. Prý tak vyřeší problémový vztah. Mají pocit, že utrpení je součástí pravé lásky. Vydržet s alkoholikem, s nevěrným mužem, s násilníkem, s mužem, který jí nedává peníze, s manželem, pro kterého je vzduch, nebo s mužem pro kterého je pouhá kuchařka, uklízečka a pečovatelka. Kdo se netrápí, ten nemiluje.

Postupně si však uvědomí, že muži tuto taktiku neuznávají. Jen ženy se totiž dokážou trápit celoživotně. Vztah je pro ně tak zásadní, že trpí doma, trpí v zaměstnání a především jsou jejich nespokojeným vztahem poznamenané děti. Není snadné rozhodovat o osudu celé rodiny, pokud se máme v budoucnosti obejít bez financí partnera.

Stejně obtížné je ale žít bez lásky a porozumění. Nikdy bych nedokázala rozhodnout za jinou ženu a matku o jejím osudu. Můžu pouze s nejlepším svědomím napsat, co si myslím a čemu věřím právě teď. Každá máme svou minulost a své zkušenosti. Máme ale také před sebou ještě svou budoucnost.

Vztahy mezi muži a ženami jsou zajímavé právě tím, že jsou každý jiný. Jejich jedinečnost vytváří krásné napětí a neustálou snahu se dorozumět.

Proto než ho nakopnete – dejte mu raději volnost. Než se utrápíte – zkuste si uvědomit, jestli je on váš smysl života. Je naprosto jedno, kdo co způsobil. Důležité je vědět, zda vám to všechno za to stojí!

Reklama

Načítám