Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kopr většina Čechů zná tak akorát z koprovky, kterou navíc spousta lidí vůbec nejí. Tato aromatická bylinka má ale mnohem širší využití a třeba na těstovinách je prostě geniální, zejména, pokud jej doplníte estragonem.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 stroužky česneku
  • 1 snítka estragonu
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce čerstvého kopru
  • 350 g těstovin
Článek

Postup

01.

Fusilli uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi rozehřejte olivový olej a hoďte do něj tenké plátky česneku, které v něm za stálého míchání orestujte dozlatova. Přidejte těstoviny, nasekaný kopr a estragon a trochu vody z těstovin, osolte a promíchejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 597,08 kJ
Bílkoviny10,98 g
Tuky8,12 g
Sacharidy64,94 g
Sůl0,86 g
SAFA1,28 g
Vláknina3,48 g
Cukry3,38 g

Načítám