Hlavní obsah
3,0
(5)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Šťavnaté pečínky k pivu, navíc tímto lahodným mokem podlité? Milujeme je! Zkuste kotlety na černém pivě.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 2 ks cibule
  • 4 ks rajčat
  • 300 ml tmavého piva
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 ks červené feferonky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
Článek

Postup

01.

Kotlety naklepejte, osolte a opepřete. Pak je na oleji opečte dozlatova. Přidejte na čtvrtinky nakrájené cibule a rajčata. Chvíli restujte společně s masem, přidejte prolisované stroužky česneku, nakrájenou feferonku, nastrouhaný zázvor, rajčatový protlak a přilijte pivo.

02.

Vše dobře promíchejte, přiklopte a duste asi 20 minut, dokud zelenina nezahustí šťávu. Podle potřeby podlijte ještě pivem. Podávejte s čerstvým chlebem.

Tip: Pro zajímavější chuť můžete k masu přidat, na kousky nakrájenou, polovinu čerstvého fenyklu.

Jaké pečené maso vyhrává u vás doma? 

Reklama

Související témata:

Načítám