Hlavní obsah

Šťavnatá pečínka: Kuře na cideru se zakysanou smetanou

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Máte rádi kuře na víně? Pak vás určitě potěší i varianta na cideru. Na přípravu vyberte ten nejlepší a lahodnou pečínku jím pak pěkně zapíjejte.

Článek

Alkohol a maso je skvělá kombinace. Komu by nechutnaly pečínky na víně nebo na pivě – dodají pokrmu charakteristickou chuť. Překvapte rodinu i hosty a vyzkoušejte v teplé kuchyni i cider! S naším receptem už to nemůže být snadnější.

Kuře z Normandie

Na 4 porce budete potřebovat: 4 kuřecí stehna, 100 g slaniny, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 bobkové listy, 4 snítky tymiánu, 4 lžíce oleje, 1 lžíci hladké mouky, 500 ml cideru, 200 ml vývaru, sůl, pepř, 4 lžíce zakysané smetany

Postup: Připravte si nádobu, kterou můžete vložit do trouby. Kuřecí stehna osolte, opepřete a zaprašte hladkou moukou. Na oleji je opečte ze všech stran dozlatova. Kuře vyjměte, přidejte nakrájenou slaninu a pečte ji, až zezlátne. Přihoďte na čtvrtinky nakrájený celer, plátky česneku, na čtvrtky pokrájenou cibuli a vše ještě krátce osmahněte. Vraťte do nádoby maso, přidejte tymián, bobkový list a vše podlijte ciderem a vývarem. Kuře vložte do trouby a asi hodinku pečte. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu a podávejte.

Tip: Jako příloha je skvělá bramborová kaše nebo křupavá bageta.

Kuře je rychlé, nabízí spoustu možností a chutná všem. Zkuste variantu z jednoho hrnce i s přílohou!

Reklama

Související témata:

Načítám