Hlavní obsah

Kožená sukně a kozačky nad kolena? Nejsou jen pro dvacítky!

Foto: Eva Malúšová

Různé módní sestavy si vyzkoušela naše šestačtyřicetiletá čtenářka EvaFoto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebudeme vám říkat, co všechno si po čtyřicítce nebo padesátce nesmíte obléknout. Naopak! Ukážeme vám, že nosit můžete skoro všechno. Včetně kožené sukně a kozaček, které sahají až nad kolena.

Článek

Samozřejmě platí, že vždy záleží na formě. Vklouznout do kožené mini, obléknout si top s hlubokým dekoltem a přidat jehly, to zavání průšvihem bez ohledu na věk. V našem seriálu Stylově v každém věku vám ale chceme ukázat, že se aktuálních trendů nemusíte bát, ať už máte v občance jakýkoli rok narození.

Láska na první zachumlání

Nejzásadnějším kusem zimního šatníku je bezesporu kabát. Pokud si nevystačíte s tím z loňska, porozhlédněte se po novém. Do kabinky si můžete odnést například tento vínový s páskem. Chcete váš outfit dotáhnout k dokonalosti? Zapomeňte na větu „mně žádný nesluší“, a pořiďte si klobouk.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kabát (Marks & Spencer, 5999 Kč), klobouk (Marks & Spencer, info o ceně v obchodě), top (Lindex, 999 Kč), džíny (Tally Weijl, 999 Kč), kožené boty (Reserved, 1699 Kč), kožené rukavice (Van Graaf, 1299 Kč), kabelka (Reserved, 799 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Kvalitní kožené rukavice jsou základ! Který pár si vyberete?Foto: archiv firem

Módní nezbytnost? Vysoké kozačky

Pokud se můžete pochlubit štíhlýma nohama, neměly by vám v botníku chybět. Kozačky sahající nad kolena jsou vysoce módní, to ale není jejich jedinou výhodou. Tu objevíte ve chvíli, kdy si je obujete k šatům nebo sukni. Logicky vám bude mnohem tepleji, než když vyrazíte jen v punčocháčích a nižší obuvi. Pozor si dejte na volbu samotného oblečení, které by nikdy nemělo působit prvoplánově.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Reserved, 999 Kč), kozačky (Attrattivo, 2584 Kč), bunda (Orsay, 1399 Kč), psaníčko (Orsay, 549 Kč), náušnice (Lindex, 149 Kč), prsteny (Lindex, 149 Kč/set)Foto: Eva Malúšová

Nebojte se barev

Nedovolte, aby se váš šatník s nástupem zimy přeměnil v celočerný. Nenásilnou metodou, jak přidat na barvách, může být například investice do kalhot. A nemusí jít jen o zářivé odstíny. Cihlová, vínová nebo lahvově zelená se k této části roku dokonale hodí. Stylistka kalhoty doplnila jednoduchým rolákem a atypickým kabátem, který vyžaduje pásek.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kabát (Van Graaf, 4799 Kč), pásek (Le Temps des Cerises, info o ceně v obchodě), top (Lindex, 399 Kč), kalhoty (Tally Weijl, 559 Kč), náušnice (Tally Weijl, 79 Kč), kožené boty (Office Shoes, 5490 Kč), kožená kabelka (Van Graaf, 3799 Kč), prsten (Lindex, 129 Kč)Foto: Eva Malúšová

Oblečte se do kůže

… nebo syntetické koženky. Nemusíte se přitom bát toho, že byste působily příliš tvrdě. Vyzkoušet doporučujeme kombinaci úzké, světle hnědé sukně a teplého svetru nebo chcete-li halenky. Výsledek bude příjemně ženský a elegantní. Co se týče obuvi, vklouzněte ideálně do bot na podpatku.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: koženková sukně (Van Graaf, 999 Kč), rolák (Reserved, 1299 Kč), kožené boty (Office Shoes, 4390 Kč), punčocháče (Calzedonia, 249 Kč), náušnice (Lindex, 299 Kč), kabelka (Reserved, 699 Kč), prsteny (Lindex, 149 Kč/set)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Výrazné náušnice osvěží nejeden outfitFoto: archiv firem

Skládané sukně mají styl

Na závěr se můžete inspirovat kombinací skládané sukně a roláku, kterou stylistka Šárka doladila sněhově bílým kabátkem. Uznáváme, na údržbu příliš praktický nebude, ale dokážete mu odolat? Modelu budou svědčit jak kotníčkové boty na podpatku, tak i dnes již zmiňované vysoké kozačky.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: koženková sukně (Lindex, 1499 Kč), rolák (Lindex, 399 Kč), kabát (Marks & Spencer, 3499 Kč), boty (Attrattivo, 2584 Kč), kabelka (Reserved, info o ceně v obchodě)Foto: Eva Malúšová

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost – bez ohledu na svůj věk! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Související témata:

Načítám