Hlavní obsah

Královský porod za dveřmi! Může Kate stihnout svatbu prince Harryho a Meghan?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Britská královská rodina brzy nebude vědět, co slavit dříve. Zda narození nového následníka trůnu, či svatbu vnuka královny Alžběty II. (91), prince Harryho (33). Oboje dvoje na sebe nenechá dlouho čekat, avšak těhotenství vévodkyně Kate (36) je stále zahaleno vícero tajemstvími než svatba prince Harryho a Meghan Markle (36).

Článek

Letos na jaře budou mít Britové o oslavy postaráno. Kromě toho, že se chystá veselka prince Harryho a jeho snoubenky, herečky Meghan Markle, také se co nevidět narodí další následník trůnu, který právě prince Harryho v této linii posune zase o kus dál. Bude to holčička, nebo kluk? A kdy se vlastně má narodit?

Vévodkyně Kate jen září a královská rodina si všechny podrobnosti, jak je zvykem, nechává pro sebe. Vše je tak zatím předmětem spekulací, Kensingtonský palác si své informace střeží skutečně pečlivě. Pár informací se objevilo, ovšem zda jde o pravdivá tvrzení založená na reálných faktech, nebo jenom klepy, těžko říct. Nicméně co si budeme povídat – na každém šprochu pravdy trochu, ne?

Datum

Při pohledu na vévodkyni Kate je jasné, že už to nebude dlouho trvat. S největší pravděpodobností to bude na přelomu dubna a května. Že je nový královský potomek na cestě, oznámil Kensingtonský palác 4. září. S ohledem na oznámení předešlých dvou těhotenství vévodkyně Kate, která proběhla vždy ve dvanáctém týdnu, lze dopočítat, že by Kate mohla rodit někdy mezi 23. dubnem a 2. květnem. Jako návod nám může posloužit třeba i narození princezny Charlotte (2). Kensingtonský palác oznámil těhotenství vévodkyně Kate 8. září 2014 a holčička se narodila 2. května následujícího roku.

Půjde Kate na svatbu?

Jenže také to mohlo být i tak, že vévodkyně Kate v době oznamování těhotenství ještě na začátku třetího měsíce nebyla, což by znamenalo, že porodit může klidně až 19. května, ačkoliv pravděpodobnost tam příliš velká nebude. Kromě toho, vévodkyně v obou minulých případech přenášela. I když porodí ještě před svatbou, v očekávaném termínu, neznamená to ale, že má svoji účast při životní události svého švagra jistou – bude v šestinedělí a je otázka, zda a na jak dlouho se bude chtít od miminka vzdálit, bez ohledu na všechny chůvy kolem, které jí královská rodina může zajistit.

Foto: Profimedia.cz

Na svatbě své sestry, Pippy Middleton, měla vévodkyně Kate na starost děti s květinami. Na svatbě prince Harryho bude mít na starosti pravděpodobně jen to jednoFoto: Profimedia.cz

Pohlaví

V případě členů britské královské rodiny je běžné, že pohlaví miminka se předem neprozrazuje, ačkoliv rodiče a nejbližší to zajisté vědí. A veřejnost to bere jako pořádnou bojovku a snaží se přijít na to, zda budou mít Charlotte (2) a George (4) sestřičku, či bratra. Zatím převažují spekulace o tom, že to bude holčička. Ti, co to tvrdí, mají jasno. Že to nebude kluk, předpověděla i britská astroložka, fanoušci královské rodiny to pak vydedukovali z růžového kabátu, který měla na sobě vévodkyně i v době, kdy čekala Charlotte a také prý byla zahlédnuta, jak nakupuje růžové oblečky pro miminko. Tak že by to bylo tak jednoduché?

Jméno

Zatímco v případě pohlaví je to padesát na padesát, u jména je možností více. Nejčastěji se hovoří o Alici, Arthurovi, Victorii, ale poslední dobou bookmakeři zaznamenali růst sázek na jméno Mary. To je jedno z prostředních jmen královny Alžběty II. Alice byla zase prvním, a zároveň nejoblíbenějším tipem, jde o tradiční královské jméno. Z klučicích jmen připadají v úvahu kromě Arthura také Albert, Frederick, Henry nebo Philip.

Foto: Profimedia.cz

Tento růžový kabát, který si na sebe letos v lednu vévodkyně vzala, měla na sobě i v době, kdy čekala Charlotte. Nadšení pozorovatelé královské rodiny z toho vydedukovali, že čeká holčičku. No, že by zrovna tohle bylo důvěryhodným měřítkem, to se říct nedáFoto: Profimedia.cz

Kde bude rodit?

Jak první, tak druhé dítě přivedla vévodkyně na svět v St. Mary Hospital (Nemocnice svaté Marie), ačkoliv porodníci zde jsou lékaři královské rodiny. Kate si ale přála rodit doma, proto je možné, že pokud jí to zdravotní podmínky dovolí, třetí dítě se narodí v Kensingtonském paláci, kde bydlí. Ostatně – porody v domácím prostředí jsou pro královskou rodinu běžné. Královna Alžběta porodila všechny své čtyři děti v Buckinghamském paláci.

Co myslíte, stihne Kate svatbu prince Harryho a Meghan?

Reklama

Načítám