Hlavní obsah

Hnědá rtěnka jako hit podzimního líčení: Jak s ní pracovat, aby vám zvětšila rty a slušela i vám

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Podzimní barvy přebírají štafetu a do našeho hledáčku se dostávají rtěnky v odstínech hnědé. Nejedná se o bůhvíjak nový trend. Takové rty se nosívaly už v devadesátkách a jejich fanynkami byly Beyoncé, Janet Jackson nebo Jennifer Lopez. Jak je nosit právě teď?

Článek

Nude barvy jsou vždycky sázkou na jistotu, ale co je na podzim trochu přitmavit? Letí orámované rty hnědou tužkou a vyplněné leskem à la trend z devadesátek, tekuté rtěnky s matným efektem, ale i klasické hydratační textury na denní nošení. Jak si s tím vším poradit a kde najdete nej odstíny hnědé?

Konturka + lesk

Oblíbené podzimní combo modelky a trendsetterky Hailey Rhode Bieber (25) je orámovat rty hnědou konturkou, tu rozmazat i do středu a přes to nanést průhledný lesk na rty. Nejedná se o převratnou novinku, tohle už jste viděly v devadesátých letech, ale je to zajímavý trend a změna oproti červené nebo růžové. Tak proč tomu nedat šanci?

Jednou radou ze sociálních sítí bylo, že jako ideální konturku máte použít tužku na obočí. Logiku to má, barva bude ladit k obočí, ale přece jen je možná lepší zainvestovat do hnědé konturky, kterou rty vykreslíte lépe. Lesk vyberte buď transparentní, nebo nude a pamatujte, že v tomto případě konturka má být vidět!

Anebo se inspirujte u make-up artistky Koki Mlejnkové, která spojila konturku, o trochu světlejší rtěnku a lesk dohromady.

50 odstínů hnědé

Cihlová, čokoládová nebo mocca - jak si vybrat ideální odstín? Stejně jako u červené rtěnky, obecná poučka neexistuje. Nechte se ale vést podtónem pleti. Světlé pleti s teplým podtónem (žíly na ruce mají barvu do zelena) budou slušet hnědé s odstíny do cihlova nebo bordó. Studeným podtónům (žíly jsou do modro-fialova) budou lichotit odstíny hnědé trochu do šeda. Ale ne moc, aby rty nepůsobily mrtvolně.

Dejte tomu trochu času a najděte si svůj odstín - on tam někde existuje. Zkoušejte na denním světle na hřbetu ruky, přikládejte k obličeji a zkoumejte, jak vám daný odstín lichotí k tónu pleti.

Dolaďte ke rtům i zbytek makeu-upu a držte se neutrálních, zemitých barev. Oči orámujte hnědou tužkou nebo fixem, můžete je stínovat do hnědých tónů a tvářenku volte korálovou nebo do oranžova a nevynechejte bronzer.

Hnědé rty

Foto: Archiv firem

Zleva: Tužka na rty s-he, 40 Kč, prodává dm drogerie; Tužka na rty Huda beauty, 550 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Tužka na rty Aqua Ink, Catrice, odstín 020, 80 Kč; Tužka na rty NYX, odstín 21, 135 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Matná rtěnka MAC, odstín Derrière, 650 Kč; Tekutá matná rtěnka Lip Lingerie, NYX, odstín Beauty Mark, 99 Kč, prodává DouglasFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Hydratační a vyhlazující rtěnka Age Perfect, L’Oréal Paris, odstín 638 Brilliant Brown, 279 Kč, prodává dm drogerie; Matná rtěnka Bourjois, odstín 23, 108 Kč, prodává ElninoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Hydratační lesk na rty Glazed, odstín So Precious, 189 Kč; Hydratační rtěnka Bobbi Brown, odstín Dark Chocolate, 691 Kč, obojí prodává NotinoFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám