Hlavní obsah

Co si obout, když ve městě nasněží? Nižší sněhule nebo alespoň masivní boty, které nekloužou

Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dny nám jasně připomněly, že v zimě se nelze spoléhat jen na kozačky a stylové kotníčkové boty. Tedy pokud se nechcete z bodu A do bodu B doklouzat. Ve které obuvi se dá bezpečně a důstojně brodit sněhem? Prohlédněte si 25 párů, které si můžete z tepla domova hodit do nákupního košíku.

Článek

Zatímco jindy čekáme na první vločky celé týdny (minimálně ve městech), letos sníh napadal hned během prvních prosincových dní. Jakou módní strategii zvolit, když je všude bílo a chodník se v podstatě změní v kluziště?

Boty, se kterými vás sníh nezaskočí

Pokud hledáte boty, kterým nebude vadit sníh, bez váhání zabruste do sekce sněhulí. Ano, vyšší modely jsou svým designem vhodné spíše do horských oblastí, sáhnout ale můžete po nižší verzi nad kotníky (na závěje ve městě přece jen nenarazíte), která je momentálně trendy a dá se zakomponovat do každodenního looku. Jak? Mohutnější obuv vyvažte, trendy netrendy, ideálně užšími kalhotami (klidně i koženými) nebo alespoň těmi rovnými. Pokud přidáváte péřovou bundu či kabát, vyměňte kabelku za ležérnější crossbody. Elegantní prvky do téhle hry nepatří.

Módní jsou i boty v pohorkovém stylu, které sice nebývají vždy plně nepromokavé, mohou se ale pochlubit praktickou masivní podrážkou, která chrání od zimy a minimalizuje riziko uklouznutí. Tyhle boty se vám podaří úspěšně zkombinovat s většinou volnočasových outfitů a dobře vypadají i v doprovodu sedmiosminových širších kalhot.

Pokud předchozí varianty zatvrzele odmítáte a chcete zůstat u klasických kožených bot, hledejte alespoň takové, které mají masivní a hrubou podrážku. Ochrání vás před vrstvou sněhu, nebudou klouzat a oddálí chodidlo od studené země. Současně by měly být zevnitř zateplené – ideálně i na stélce. Tyhle městské boty se dají míchat s jakýmkoli oblečením a sluší jim i lecjaké sukně a šaty. Kožené boty nezapomeňte pravidelně impregnovat – ochranná vrstva odpuzuje vodu.

Související témata:
Sněhule

Načítám