Hlavní obsah

Princezna Kate a další dámy v kostýmku: Inspirujte se, co nosit (nejen) do kanceláře na podzim

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim je ideálním obdobím, kdy unosíte dámské kostýmky, a proto by vám v šatníku neměl alespoň jeden chybět. Zapomeňte na smutnou černou a raději vsaďte na veselé barvy, které vás omladí. Inspirujte se u princezny Kate, španělské královny Letizie i zpěvačky Seleny Gomez.

Článek

Dámský kalhotový kostým už dávno není jen součástí pracovních uniforem, ale nosí se pro všechny příležitosti. U nás je sice stále trochu považován za módní kousek, který se hodí jen na společenské a slavnostnější události, ale rozhodně se v něm nemusíte obávat chodit běžně do práce či na kávu s kamarádkou, pokud máte chuť vypadat stylově. Každopádně černé klasice už tak trochu odzvonilo a v kurzu jsou barevné komplety. Oblíbila si je také princezna Kate, jež na většině akcí musí reprezentovat královskou rodinu, a to i když jde do vězení.

Klasický střih podle princezny Kate

Proč do vězení? Princezna z Walesu Kate Middleton totiž nedávno navštívila mužskou věznici v Surrey ve Velké Británii, aby podpořila charitativní organizaci Forward Trust, která se zabývá léčbou závislostí. Vzbudila rozruch svým novým stylingem vlasů i skvěle padnoucím oblekem s projmutým sakem od její oblíbené značky Alexander McQueen, který podtrhl její štíhlou postavu. Navíc jej doplnila elegantními lodičkami Gianvito Rossi v tmavě modré barvě a zlatým náhrdelníkem od Danielly Draper.

Foto: Archiv firem, Profimedia.cz

Pokud preferujete tmavý kostým, nahraďte černou tmavě modrou, jako to udělala princezna Kate. My jsme našli modrý kostým u značky Orsay, kde sako vyjde na 1 399 Kč a kalhoty na 799 KčFoto: Archiv firem, Profimedia.cz

Růžová jako královna Letizia

Stejně jako Kate nosí španělská královna Letizia, která 15. září oslavila 51. narozeniny, většinou klasické střihy kostýmků s úzkými kalhotami a sakem na knoflíky. Jediný rozdíl je v tom, že na zářijovém předávání cen Unicef Spain Awards, jejichž cílem je ocenit nasazení a úsilí jednotlivců a institucí, které významně přispívají ke změně života nejzranitelnějších dětí (Úmluva o právech dítěte), zvolila sako rovného střihu na jeden knoflík. Kostým doplnila světlou halenkou a béžovými lodičkami. Vy k němu klidně obujte i mokasíny.

Foto: Archiv firem, Gettyimages.com

Tmavovlásky, jako je španělská královna Letizia, omladí růžové a fialkové tóny. Podobný kostým seženete od značky Betty & Co na e-shopu Zalando. Sako vyjde ve slevě nyní na 3 099 Kč a kalhoty na 1 899 KčFoto: Archiv firem, Gettyimages.com

Tori Spelling v zářivé červené

Herečka Tori Spelling známá z kultovního seriálu Beverly Hills 90210, se blýskla v srpnu na natáčení nového projektu rovněž v Beverly Hills v zářivém červeném kostýmu. Ten má moderní střih v podobě širokých kalhot a saka ve zkrácené délce, která je moderní u takzvaných crop topů.

U kostýmu zvolila padesátiletá herečka správnou délku nohavic až na zem, k nim obula pohodlné tenisky. Červený kostým bude vypadat skvěle v kombinaci s černým, béžovým či bílým topem. Vyzkoušejte jednu z variant.

Foto: Archiv firem, Profimedia.cz

Tori Spelling zazářila v červeném kostýmku se zkráceným sakem. Podobný set pro vás nabízí i značka Zara. Sako stojí 1 399 Kč a kalhoty 1 199 KčFoto: Archiv firem, Profimedia.cz

Sofistikovaná Jessica Chastain

Oscarová herečka Jessica Chastain vypadá vždy stylově a má dobrý vkus. To potvrdila i při návštěvě studií NBC v New Yorku, kam dorazila ve sofistikovaném kostýmku v královské modré barvě s kalhotami s vyšším pasem a širokými dlouhými nohavicemi, které ještě protáhly její štíhlou postavu. Outfit podtrhla luxusní kabelka Birkin od značky Hermès také v tmavě modrém odstínu.

Foto: Archiv firem, Profimedia.cz

Jessica Chastain vypadá božsky v modrém kostýmku s širokými nohavicemi. Model ve stejné barvě nabízí značka YAS na e-shopu Modivo. Sako vyjde na 1 829 Kč a kalhoty na 1 600 KčFoto: Archiv firem, Profimedia.cz

Božská růžová jako Selena Gomez

Tmavovláska Selena Gomez rozkvetla v růžovém kompletu, který se skládal nejen z obleku s oversized sakem, ale i růžového korzetového topu, jenž se ukrýval pod ním. Dorazila tak minulý týden na konferenci Music + Health pořádanou ve West Hollywoodu. Styl barbiecore podtrhla růžovou rtěnkou i očními stíny.

Celkový vzhled pak doplnila ještě náušnicemi Tiffany & Co. v hodnotě 390 000 korun, diamantovým náhrdelníkem z vinné révy v přepočtu za 3 200 000 korun a štrasovými lodičkami značky Betsey Johnson jen za 2 500 korun.

Foto: Archiv firem, Profimedia.cz

Pokud hledáte na podzim odvážný kostým, vsaďte na růžovou variantu jako herečka a zpěvačka Selena Gomez. Našli jsme podobný na e-shopu Bonprix. Sako stojí 999 Kč, kalhoty 599 KčFoto: Archiv firem, Profimedia.cz

Načítám