Hlavní obsah

Jak se změnily hlavní hvězdy seriálů Beverly Hills 90210, Prolhané krásky nebo Super drbna

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Seriály z prostředí mladých lidí, tzv. teenage televizní show, se těší velké oblibě a v minulosti tomu nebylo jinak. Znělku Beverly Hills 90210 mají mnozí dodnes v paměti a nejedna rodina se vracela kvůli novému dílu dřív z víkendu. Podívejte se, jak herci, kteří před desítkami let hráli sexy mládež, stárnou, tedy zrají. Poznali byste Kelly Taylor nebo Donnu Martin?

Článek

Teenagerovské seriály mají svůj největší boom za sebou, ale mnohé patří dnes již ke kultovním. U nás se jich moc netočilo, ale Amerika nás po revoluci začala zásobovat. Diváci byli lační po krásných mladých lidech, kteří sice působili nadpozemsky, ale řešili stejná trápení jako ostatní smrtelníci.

Jedním z prvních byl ten o rodině, která se z Minneapolis přestěhuje do Beverly Hills a snaží se naučit žít mezi smetánkou, a další následovaly. Jak dnes vypadají hvězdy Beverly Hills 90210 a dalších seriálů a kdo se dodnes přátelí?

Beverly Hills 90210: Kelly a Donna

Herečky: Jennie Garth a Tori Spelling

Povrchní a promiskuitní královna školy Kelly, která původně řešila jen, co si o ní myslí ostatní, se nakonec stala hvězdou celé show a uznávanou psycholožkou, i když se prala se závislostí i popáleninami. Kamarádila se s Donnou, dívkou, která snila o vlastní módní kolekci a s láskou se starala o módní butik a úzkostlivě si střežila panenství.

Herečky Jennie Garth a Tori Spelling jsou kamarádkami i ve skutečnosti, rády spolu tráví čas i vymýšlí pracovní projekty. Ani jedna však už na úspěch Beverly Hills 90210 (1990–2000) nenavázala. Je znát, že se snaží o sebe pečovat, neváhají využít možností estetických úprav a občas to trochu přeženou s make-upem.

Foto: Profimedia.cz

Pojí je pevné přátelství, kryjí si záda a snaží se postavit času a stárnutí (zleva na první fotce Jennie Garth, Tori Spelling).Foto: Profimedia.cz

Super drbna: Dan

Herec: Penn Badgley

Hlavními hrdinkami seriálu Super drbna (2007–2012) byly Serena a Blaire, které soupeřily o post královny střední školy. Život jim ztěžovala super drbna, která jako by jim neustále dýchala za krk. Věděla o nich vše a neváhala jejich tajemství a intriky rozeslat každému, kdo vlastnil mobilní telefon. V závěru se ukázalo, že jejich životy ostře sledoval a sdílel Dan, kterého si nakonec Serena vzala.

Herec Penn Badgley je ten typ, co působí, jako by neuměl do pěti počítat. Ale klame tělem. V teenage seriálu byl nenápadným kontroverzním hrdinou, v současném seriálovém hitu You (Ty) hraje psychopata, který má zálibu ve stalkingu a vraždění. A tenhle chladnokrevný vrahoun má fanynky po celém světě.

Foto: Profimedia.cz

Penn Badgley nevyzpytatelné hrdiny hraje skvěle.Foto: Profimedia.cz

Prolhané krásky: Aria, Hanna a Spencer

Herečky: Lucy Hale, Ashley Benson, Troian Bellisario

Byly jednou kamarádky ze střední školy, jejichž vztah stál a padal na lásce a nenávisti k jejich vládkyni Alison. Když ta jednoho dne beze stopy zmizela, dívkám se vlastně ulevilo. Znala totiž jejich tajemství, na každou něco věděla. A zřejmě nebyla sama, protože začínají chodit zprávy od neznámého a tajemného pana A, který jim vidí do hlav a ví, v čem lžou. Aria randí s učitelem, Hanna krade v obchoďáku, Spencer vydává esej své sestry za vlastní…

Herečky seriál Prolhané krásky (2010–2017) bezesporu proslavil a dodnes se spolu mnohé z party přátelí, spojuje je mimo jiné, že role v Prolhaných kráskách byly jejich životní. A vypadají tak mladistvě, že by se mohly na střední vrátit.

Foto: Profimedia.cz

Do party patřila ještě Shay Mitchell jako Emily, jejímž největším tajemstvím bylo, že se jí Alison líbila víc než jen jako kamarádka (zleva Ashley Benson, Troian Bellisario, Lucy Hale). Foto: Profimedia.cz

Dawsonův svět: Jen a Audrey

Herečky: Michelle Williams a Busy Philipps

Jeden z nejoblíbenějších seriálů, Dawsonův svět (1998–2003), byl o partě kamarádů kluka, který odmala sní o kariéře u filmu a rozhoduje se mezi dvěma dívkami: od dětství miluje Joye (Katie Holmes), ale hodně mu zamotá hlavu příjezd zajímavé Jennifer (Michelle Williams). Kromě toho, že se ta druhá díky seriálu proslavila, získala i nejlepší kamarádku v podobě Busy Philipps. Když se totiž hlavní hrdinové přesunou ze střední školy na vysokou, objeví se nové charaktery a mezi nimi i potrhlá Audrey v jejím podání.

Mladé ženy se kamarádí dodnes, rády spolu navštěvují i akce na červeném koberci. Michelle Williams je jako oceňovaná herečka tou úspěšnější z kamarádek, ale ve vztazích se spíš než na zlaté sošky hraje na podobné životní osudy a obě blondýnky spojuje mateřství i smysl pro humor.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Williams teenage seriál proslavil i obohatil o nejlepší kamarádku (zleva na druhé fotce Michelle Williams, Busy Philips).Foto: Profimedia.cz

Tak to je můj život: Angela a Jordan

Herci: Claire Danes a Jared Leto

Tak tohle je můj život (1994–1995) proslavil jak hlavního hrdinu, tak hrdinku. Filmové postavy Angela a Jordan se vyrovnávaly každý po svém s nástrahami dospívání a prožívaly první lásku. Kdo viděl, bude souhlasit, že to bylo ryzí a opravdové.

O skoro třicet let později jsou oba hvězdami první velikosti. Claire Danes září například v roli agentky CIA v seriálu Ve jménu vlasti a její kolega patří k nejvýraznějším stylovým mužům v showbyznysu a byl k nepoznání ve filmu Klan Gucci.

Foto: Profimedia.cz

Claire Danes je velmi přirozená a nejnovější účes jí sluší. Jared Leto udává trendy a občas působí jako přízrak.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám