Hlavní obsah

Barbiecore je módní hit jara! Růžové propadla princezna Kate i Eva Longoria a slušet bude i vám

Foto: Neil Mockford / Getty Images

Foto: Neil Mockford / Getty Images

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Růžová se nosí vždy a všude, a to bez ohledu na věk nebo příležitost. Zařaďte tuto poučku do svého módního deníčku a nechte se unášet na vlně barbiecore estetiky! Které slavné ženy této krásné barvě také propadly?

Článek

Růžová po třicítce je zakázaná… Také vám to stále zní v hlavě? Naštěstí je toto „módní pravidlo“ zapomenuto v propadlišti dějin a jednoznačně to potvrzuje třeba Simona Krainová, která si nedávno nechala obarvit vlasy na růžovo a vypadá fantasticky:

Barbiecore v plném proudu

Růžová barva byla dlouho považována za infantilní a tak trochu nevkusnou, vhodnou především pro malé holčičky. S příchodem nového filmu Barbie, který už brzy dorazí do kin (20. července), se ale vše změnilo. Může za to trend barbiecore, který čerpá ze světa panenek Barbie a vévodí mu ta nejrůžovější estetika ve spojení s „holčičí elegancí“. Kraloval už loňskému létu, kdy jej předznamenala i přehlídka Valentino, kde se to růžovými modely jen hemžilo:

A letos tomu není jinak: Margot Robbie, tedy hlavní hvězda netrpělivě očekávaného filmu, se obléká do růžové i mimo kameru. Růžovou mánii následuje třeba Eva Longoria, Scarlett Johansson a z českých řad Míša Tomešová nebo Iva Kubelková. Na pódium ji v rámci turné Renaissance vynesla i Beyoncé, která navrhla celou růžovou kolekci inspirovanou disko érou:

Radost se skrývá…

... v jednom růžovém kousku! Nemusíte se obléct do růžové od hlavy k patě (ale samozřejmě můžete). Stačí jeden kousek v outfitu, byť půjde o sako nebo kabelku. Někoho možná takto výrazná barva děsí, protože celek může nakonec snadno působit jako nevkusná cukrová vata. Proto kousky ve výrazné, až neonově růžové hot pink volte s rozmyslem. Vyhněte se „výhodným“ koupím, aby oblečení nevypadalo hned na první pohled lacině. A raději volte kvalitnější materiál a jednodušší střihy – jen málokdo unese růžové volánky v kombinaci s metalickými ozdobami!

Jak nosit růžovou barvu

Ideální kousek, kterým oživíte jednoduchý outfit, je například růžové sako. Nebo můžete zvolit světle růžový komplet po vzoru princezny Kate – i ona si trendy barvu v poslední době oblíbila. Sázkou na jistotu jsou pak šaty nebo dvoudílné sety (sukně + top) – nemusíte je už s ničím dalším kombinovat a máte vyhráno. Na své si rozhodně přijdou milovnice večírkové módy, protože růžové minišaty najdete skoro v každém obchodě.

Aby byl barbiecore outfit dokonalý, doplňte jej podpatky, ale vedle samozřejmě nešlápnete ani s bílými teniskami. A naše oblíbené kombo? Růžová s bílými kalhotami, světlou džínovinou nebo pastelovými barvami, jako je žlutá, lila či světlá oranžová. Ve výběru najdete košilové šaty a růžový oblek podle princezny Kate, sako podle Ivy Kubelkové nebo růžový satén podle Míši Tomešové. Už jsme vás navnadili na vlnu růžové dostatečně?

Top růžové kousky

Načítám