Hlavní obsah

Typy kabelek, které musí vlastnit každá žena: Hermionina kabelka i psaníčko

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můžete vlastnit růžové psaníčko, flitrovou crossbody nebo slaměný shopper. To ale mluvíme o trendových záležitostech. Jaké jsou ty nadčasové kousky, které potřebuje každá žena? A jak poznat kvalitní kabelku?

Článek

Nezáleží na tom, jak moc jste si vyhrály s outfitem, úpravou vlasů, výběrem bot. Když k tomu nedoladíte kabelku, není to prostě ono. Pořídit si několik pěkných a nadčasových kusů je investice na několik let. Ale v čem tkví ta nadčasovost?

Slow fashion: Kabelka na celý život

Když se řekne nadčasová kabelka, musí splňovat několik parametrů. Tím hlavním je materiál, kterým je ideálně kůže. Přesvědčte se ale, že je kabelka kvalitně ušitá, což vám napoví třeba zipy - musí být v rovné linii a měly by jít hladce zapínat a rozepínat.

Skvělé je také, když má kabelka zespodu malé hrbolky, díky kterým si neošoupete kůži pokaždé, když ji postavíte. Švy by měly být na první pohled krásně čisté bez nitek a neměly by se krabatit. Kvalitní kabelka vás ale nevyjde na pár stovek, nýbrž tisícovek, s tím je třeba počítat. Vydrží vám ale v šatníku desítky let a možná ji jednou unosí i vaše dcera. Co se vzhledu týče, vyhněte se přílišnému zdobení. Kov dokáže kabelku krásně doplnit, ale čeho je moc… však to znáte.

  • Většinu jich koupíte s dust bagem, tedy pytlíkem/taškou, který chrání kabelku před prachem a také ošoupáním ve skříni mezi dalšími kabelkami.

Střih a velikost

Provedení je jedna věc, střih kabelky druhá. Je potřeba si položit otázky: Jak se vám nosí na rameni? Potřebujete často volné ruce? Jak bude zapadat do vašeho šatníku a jaké jsou vaše požadavky na prostornost? Kabelku si pořádně ozkoušejte, abyste si byly jisté, že vás bude bavit a zároveň splní i praktické požadavky.

Výběr nemusí ovlivňovat jen váš módní styl, ale i výška vaší postavy. Pro ženy menšího vzrůstu se kupříkladu nehodí velké shoppery, které by k jejich postavě vypadaly ohromně a celý outfit „zazdily“ a rozrušily siluetu. A naopak - na vysokých a mohutných ženách by mohly minikabelky působit komicky.

Must-have kabelky

V galerii objevíte čtyři typy kabelek, které jsou nadčasové a ve svém šatníku je stoprocentně využijete. S barvami jsme se příliš neodvázaly právě proto, aby byly nositelné k co nejvíc outfitům. Černá klasika, béžová nebo krémová se vám bude nosit nejsnáze. (Ale najdete tam i růžové kousky, nemohly jsme si pomoct.)

Načítám