Hlavní obsah

Šály a šátky se vracejí do hry: Pojistka proti rýmě i nepostradatelný módní doplněk

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doplněk, který je často přehlížen, ale je to velká škoda. Šátek či šála může osvěžit a pozvednout outfit – a také vás udržet v teple. Jaké trendy vedou letošní podzim?

Článek

Jak je to s šátky a šálami? Někdo je nesnáší a raději bude mrznout. Jiný je potřebuje kvůli chladu, ale moc neví, jak je stylovat, a pak si v nich připadá jako z roku 2000. A další tyto módní kousky miluje a bere si je co nejčastěji. Pokud přemýšlíte, jak letos módní „šátkování“ pojmete, podívejte se, co se zrovna teď nosí.

Oversized šála

Čím větší, tím lepší! Klidně noste ty největší plédy, jaké doma najdete, ideálně takové, které vypadají skoro jako deky - tedy nemají na koncích tradiční třásně. Šálu obtočte okolo krku a jeden konec si nonšalantně přehoďte přes rameno: přesně tak se to nosí letos na podzim.

A trendy twist roku 2023? Laďte šálu s barvou svršku a klidně i s čepicí. Právě outfit tón v tónu patří mezi současné žhavé trendy. Zkusit to však můžete i jinak: k černému kabátu zvolte krémovou šálu, což bude v kombinaci s modrými džíny a červenou rtěnkou působit jako nadčasová francouzská kombinace.

Úzká šála

Neláká vás vyrazit do ulic zabalená do šály jako do deky? Pak vás možná okouzlí jiný podzimní výstřelek: uzoučká šálka či malý šáteček. Nosí se jako originální textilní náhrdelník, který vás sice moc nezahřeje, ale dodá outfitu zajímavou tečku. Kombinujte je s oversized sakem, s trendy vestou, jednoduchým kardiganem nebo halenkou. (Budete-li hledat inspiraci na internetu, najdete ji pod slovy „skinny scarf“.)

Chcete být opravdu trendy? Pořiďte si na krk růži. Často ji najdete připevněnou na tenkém šátku nebo na šňůrce. 3D květiny jako módní ozdoby jsou letos in!

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Trendy šály a šátky: Zleva: módní přehlídka Burberry na podzim/zimu 2023. Pařížský a milánský fashion week a saténový šátek a tenká šálka v hlavní roliFoto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Elegantní šátek

Jemný saténový či třeba hedvábný šátek je nadčasový kousek a alespoň jeden má pravděpodobně každá žena. Dokáže ozvláštnit outfit a dodat mu nádech diskrétního luxusu. Můžete jím ozdobit zápěstí nebo kabelku, ale jestli se chcete zahřát, tak si ho samozřejmě uvažte okolo krku. Možností, jak to udělat, je mnoho. Když si ho omotáte jako Priessnitzův zábal, tak si vytvoříte saténový choker. Anebo ho zavažte jen na uzel a konce nechte volně splývat.

K tomu oblečte třeba klasické sako a cigaretové kalhoty. Pokud ale chcete, aby outfit působil současnějším, modernějším dojmem, zvolte raději oversized svetr nebo mikinu. Pěkná kombinace bude i košile s volnějším koženým bomberem a k tomu obujte mokasíny s mohutnou podrážkou. Šátek lze také zavázat přes rolák a díky jiné barvě nebo vzoru tak získá svěží šmrnc!

@kellymccoyd

Silk scarf 5 ways! #silkscarf #silkscarfstyle #silkscarfstyling

♬ love nwantinti (ah ah ah) - CKay

Podzimní nákupy

Podívejte se na krásné a zajímavé šály a šátky, které seženete právě teď v obchodech. Líbí se vám?

Načítám