Hlavní obsah

Super doplňky, které by žádné módní maniačce neměly chybět

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Reklama

Stylové doplňky jsou závěrečnou tečkou vašeho outfitu. Které by vám určitě neměly chybět, pokud se chcete řídit nejnovějšími módními trendy?

Článek

Patříte mezi nadšené „straky“? Pak možná většinu následujících drobností už máte, nebo aspoň uvažujete, že si je pořídíte. Jaké jsou letošní must-have kousky a co jsou nadčasové stálice? Od sponek až po kabelku aneb nepostradatelné komponenty stylové skládačky.

Kruhové náušnice

Kruhy jsou nesmrtelné. Byly doby, a ne tak dávno, kdy byl tento typ výraznějších náušnic považovaný za „cirkusácký“ a válcovaly ho minimalistické doplňky. Teď ale platí pravidlo „čím víc, tím líp“. Investujte do tenkých stříbrných nebo zlatých kruhů střední velikosti – vydrží vám celý život a z módy už nikdy nevyjdou, to víme jistě.

Barvu kovu volte podle toho, jaký jste typ. Studeným typům sluší víc stříbrné šperky, zatímco teplým bude nejvíc lichotit žlutý kov. Sluší vám obojí? Máte neutrální tón pleti a můžete si vybírat.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zlaté kruhy Goldex, 2876 Kč. Stříbrné kruhy Apart, 919 KčFoto: Archiv firem

Perličkové sponky

Trend sponek do vlasů s perlami vás buďto pohltil, nebo ho nesnášíte. Pravda, takové perličky se nehodí pro každého, ale vypadají skvěle nejen jako doplněk k culíku k džínům a obyčejnému tričku, ale můžete je využít také k elegantním šatům na večerní akce. I když to nevypadá, tyhle sponky mají univerzální využití – na běžný den i na ples.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 299 Kč. Berhska, 249 KčFoto: Archiv firem

Látkové gumičky a šátky do vlasů

Doplňky do vlasů milujeme a látkové gumičky opět letí. Možná ještě vytáhnete nějakou ze zásob z devadesátek nebo můžete zrecyklovat kousky látek a vyrobit si vlastní retro gumičku. Ozvláštnit culík nikdy nebylo jednodušší! Stejně můžete použít i šátek: omotejte ho okolo gumičky anebo si vytvořte čelenku.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 299 Kč. Zara, 139 KčFoto: Archiv firem

Statement šperk

Výrazný náhrdelník, náramek a velký prsten do každé šperkovnice! Statement šperk vás zaujme na první pohled, je vyjádřením vaší osobnosti i vkusu. Využijete ho na večírky a party a perfektně doladí koktejlové šaty. Je libo štras, drahý kámen nebo kov? Výběr se odvíjí od vašich preferencí, ale vyhněte se nošení sladěných kompletů náušnic, řetízku, náramku a prstenu. Raději se naučte kombinovat více druhů dohromady – například jemný minimalistický řetízek a větší náušnice, nebo mohutný náramek a k tomu tenké prstýnky.

Foto: Archiv firem

Zleva: Prsten Mango, 399 Kč. Náramek Zara, 499 KčFoto: Archiv firem

Osobitý náramek

U doplňků hraje prim i to, jaký význam pro vás mají. Náramky z cest jsou přesně to, co dokáže vašim ostatním šperkům dodat na osobitosti, navíc si z nich můžete vytvořit originální „sbírku vzpomínek“. Nebojte se kombinovat nekombinovatelné: náramky z kamenů nebo bavlnky se klidně hodí k dalšímu náramku ze stříbra a k hodinkám. Takový typ šperku pro vás bude nejen památkou, ale i amuletem. Chcete skutečný originál? Vyrobte si stylový náramek s perličkami.

Foto: Archiv firem

Zleva: Brosway, 1590 Kč. Dedoles, 339 KčFoto: Archiv firem

Malá kabelka

Trendy jsou teď sice velká nafouklá psaníčka a robustní tašky na rameno, ale do společnosti jistě užijete menší varianty. Psaníčko nebo malá cross body kabelka vám nesmí chybět, protože na večerní události mají velké brašny vstup zakázán. Nešetřete a vyberte kousek, který je něčím opravdu zajímavý – ať už je to výrazná barva, zdobení, nebo řetízek.

Foto: Archiv firmy

Zleva: About You, 439 Kč (původně 779 Kč). Aldo, 1089 Kč (původně 1429 Kč). Obě prodává About YouFoto: Archiv firmy

Kapitánka 

Kapitánka, čepice s kšiltem, je výbavou nejedné módní blogerky. Také díky tomu najdete tyto pokrývky hlavy v mnoha obchodech i provedeních. V tomhle počasí zahřeje tak akorát, přitom ale nesplácne vlasy jako pletený kulich. A navíc vypadá super stylově!

Foto: Archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 599 Kč. Reserved, 299 KčFoto: Archiv firem

Trendy doplňky už máte. Teď se ještě mrkněte na 7 triků, jak vypadat luxusně i v levném oblečení.

Reklama

Související témata:

Načítám