Hlavní obsah

Jak do šatníku přidat barvu roku? Broskvová Peach Fuzz vypadá skvěle na oblečení, ale i doplňcích

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barvu roku 2024 už známe, jak si ale s broskvovým odstínem, pojmenovaným Peach Fuzz, poradit v praxi? Přesně tuhle otázku jsme položili stylistce. A nezůstali jsme jen u teorie – kromě tipů na kombinování téhle barvy se můžete těšit i na výběr konkrétních kousků, které oživí váš šatník.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Na konci loňského roku vyhlašoval Pantone Color Institut barvu roku a jejich volba, která má vnést do našich životů více harmonie, většinu z vás nadchla. U anketní otázky, která zněla, jestli se vám nový odstín líbí, totiž dramaticky převažovalo „ano“. Broskvový Peach Fuzz oslovil více než 85 % hlasujících, a protože jde o barvu, která se vyloženě hodí do jarního šatníku, nadhazujeme vám ji jako potenciálního módního parťáka.

Viva Magentu nahradil Peach Fuzz

Jemný Peach Fuzz vystřídal červenorůžovou Viva Magentu, která byla barvou roku 2023. „Když Pantone vyhlásilo barvou roku tuhle broskvově nadýchanou pastelku, spoustě lidem se ulevilo. Velkému procentu ale začalo současně vrtat hlavou, jak tento odstín nosit a s čím ho kombinovat,“ říká stylistka Julia Silajdžić, která barvy ráda přidává nejen do svého šatníku, ale i těch, které pomáhá organizovat klientkám.

S čím broskvovou míchat?

Peach Fuzz se jako pastelový odstín skvěle míchá se základními barvami a především těmi světlými. „Přidat ho můžete do všech outfitů, ve kterých figuruje bílá, béžová nebo šedá,“ radí stylistka. Oblíbeným protějškem broskvové je i modrý denim, pustit se ale můžete také do odvážnějších kombinací. „Peach Fuzz díky své bledosti a nižšímu kontrastu umožňuje kombinace s dalšími barvami – rozumět si bude s oranžovou, hnědou, ale klidně i bordó,“ vyjmenovává stylistka.

Barva roku na oblečení i doplňcích

U barev nejde jen o to, do jakého outfitu je zakomponujete, ale i ve které formě. „Z vlastních zkušeností vím, že je pro spoustu českých žen těžké kombinovat více barev najednou, a takovým radím, aby začaly co nejjednodušeji, třeba u doplňků, jejichž důležitost neustále prosazuji,“ doporučuje Julia Silajdžić. V odstínu Peach Fuzz se podle ní vyplatí ulovit kabelku, ale klidně i šátek, pásek, nebo „jen“ sluneční brýle. Jednodušší způsob, jak ozvláštnit outfit, už asi nenajdete. A zapomenout nesmíme ani na boty. „Rozhodně doporučuji dát téhle barvě šanci zazářit i na obuvi, ať už to budou tenisky, nebo sandálky,“ radí stylistka.

Načítám