Hlavní obsah

Proměna čtenářky Lucie: Moderní účes ji omladil, stejně jako výrazné barvy

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka Lucie před proměnouFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proměna nemusí spočívat jen v radikální změně barvy nebo zkrácení desítek centimetrů vlasů. K tomu, abyste se cítily a vypadaly lépe, někdy stačí jen doladit pár detailů. Vyprávět by o tom mohla čtenářka Lucie, která se svěřila do péče odborníků.

Článek

Třiačtyřicetiletá Lucie pracuje v administrativě a má patnáctiletou dceru. Protože se obvykle barví sama a na střihu už nebyla několik měsíců, sebrala odvahu a přihlásila se do naší čtenářské proměny (pokud chcete udělat to samé, koukněte do samého závěru článku). Co pro ni vymyslel tým složený z kadeřnice, vizážistky a stylisty?

Barva jako od sluníčka

Lucie si kupuje barvy na vlasy v drogeriích a sama pozoruje, že odstín chytne pokaždé trochu jinak. Proto ocenila, že se dostala do rukou odbornice ze salonu James Blond, která jí barvu dala do kupy, a jak sama čtenářka prohlásila, napravila její chyby. Kadeřnice Eva Havrdlíková usoudila, že tmavší barva je pro ni ideální, a proto navrhla jen lehké prosvětlení, na kterém ale pracovala několik hodin. Poté co dobarvila odrost a zakryla šediny, se pustila do nejpřirozenější techniky zesvětlení – balayage. Když jednotlivé prameny zesvětlila, barvu ještě natónovala do teplého odstínu, který Lucii vyloženě padl.

A nezapomněla ani na střih. Ačkoli na délku vlasy tolik nezkracovala, hodně se věnovala nerovné ofině a účes sestříhala tak, aby působil objemně, moderně a svěže.

Foto: Jakub Jurdič

Kadeřnice vlasy prosvětlila technikou balayage a nevynechala ani stříháníFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vyfoukat a je hotovo!Foto: Jakub Jurdič

Líčení, které podpoří krásu

Po odchodu ze salonu Lucie zamířila za vizážistkou Janou Zimandlovou, která jí ukázala, jak může vylepšit své líčení. Maluje se minimálně a vystačí si jen s řasenkou a občasnou tvářenkou nebo rtěnkou. Vizážistka chválila Lucčinu pleť, na kterou jí stačil jen lehký make-up, a chvíli se věnovala konturování tváře. Na víčka nanesla stíny v tónu champagne a do záhybu víčka přidala trochu broskvovo-hnědé barvy. Rtěnku vybírala v odstínu do růžova, který působí mladistvě.

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka si vyzkoušela i profesionální líčeníFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

I bez dramatických změn Lucie prokoukla!Foto: Jakub Jurdič

Trocha barev ještě nikomu neuškodila

Od líčení jsme se přesunuli k oblékání. Lucii si vzal do parády stylista Jan Boublík, který jí předvedl, že se ani s plnější postavou nemusí bát přiléhavých kousků. Do svého výběru zařadil populární černou, kterou ale podle stylisty všechny zbytečně nadužíváme. „Tahle barva je sázkou na jistotu, osobně bych ji ale doporučil rozrazit nějakou barvou nebo alespoň zajímavým detailem,“ říká Jan Boublík, který pro čtenářku vybral neonové šaty, žlutý svetřík a k celočernému outfitu přidal alespoň vínové zdobené lodičky z recyklovaného plastu.

Foto: Jakub Jurdič

Stylista Jan Boublík čtenářku oblékl do barevFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

K černému looku přidal vínové, bohatě zdobené botyFoto: Jakub Jurdič

  • Vlasy - Eva Havrdlíková, salon James Blond, Karlštejnská 252, 252 28 Černošice
  • Vizáž - Jana Zimandlová
  • Styling - Jan Boublík

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Reklama

Načítám