Hlavní obsah

Proměna k nepoznání! Z nevýrazné blondýnky Jany je teď šmrncovní zrzka, která se nebojí barev

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka Jana před proměnouFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Jako dítě si na adresu svých vlasů vyslechla spoustu posměšků. Od své původní zrzavé barvy proto Jana později utekla k „bezpečnější“ blond. Postupem času se jí ale po původním odstínu zastesklo, a tak se odhodlala k velkolepému návratu.

Článek

Se zrzavými vlasy se rodí jen jedno až dvě procenta světové populace. Spousta žen si k této atraktivní barvě dopomáhá, šestačtyřicetiletá Jana, která se přihlásila do naší proměny, se jí ale dlouhá léta zbavovala. „Jsem od přírody zrzka, ale protože se mi děti posmívaly, začala jsem se později přebarvovat,“ napsala nám čtenářka s přáním, že by se ke své barvě ráda vrátila.

Jana je referentkou majetkové správy, pochází z Pelhřimova a má dvě dospělé děti. Kromě změny účesu stála i o rady v oblasti vizáže a stylu: „Občas se jdu poradit s devatenáctiletou dcerou, a když není po ruce, vlasy stáhnu do culíku, namaluji si řasy a jdu.“

Proměna v zrzku

Její vlasy dostávaly v posledních letech zabrat. Kvůli zesvětlování byly dost zničené, a tak je Jana zkrátila těsně pod ramena. Přechod na zrzavou barvu jí kadeřník Libor Smrž posvětil: „Byl to perfektní nápad, hned, jak jsem ji viděl, mi bylo jasné, že jí návrat k původnímu odstínu prospěje.“

Protože Jana vycházela z hodně světlé barvy, zvolil kadeřník pro začátek jemnější odstín zrzavé, na který si čtenářka snáze zvykne. Celkovou délku vlasů příliš nezkracoval, ale přední partie sestříhal tak, aby byl účes objemnější. Se čtenářkou probral vhodnou péči a poradil jí, jak účes upravovat. A jaká byla Janina prvotní reakce na novou barvu? „Je to velký nezvyk, ale jsem hrozně ráda, že jsem do toho šla a zkusila to,“ prohlásila.

Foto: Jakub Jurdič

Hlavním úkolem kadeřníka Libora Smrže bylo přeměnit blondýnku Janu na zrzkuFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vlasy ještě prostříhal, vyfoukal do objemu a následně navlnilFoto: Jakub Jurdič

Líčení mělo úspěch

Jana si vystačí s lehkým make-upem a řasenkou, na nové tipy se ale vyloženě těšila. Líčila ji vizážistka Jana Zimandlová, která se zaměřila především na oči. Víčka prosvětlila lehce perleťovým stínem a do záhybu přidala tmavší, cihlově hnědý odstín. Do linie řas použila černou linku, která měla za úkol zdůraznit tvar oka. Obočí má čtenářka vytetované, takže ho jen lehce obtáhla, na tváře nanesla kombinaci cihlové a růžové tvářenky a v závěru přidala růžovou rtěnku. Zrzka Jana byla z líčení nadšená!

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka Jana si vyzkoušela i profesionální líčeníFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Z blondýnky se během pár hodin stala nepřehlédnutelná zrzkaFoto: Jakub Jurdič

A ještě převléknout!

Do třetice se čtenářky ujal stylista Jan Boublík, který ve svém výběru nešetřil barvami a přidal i pár netradičně střižených kousků. Oblečení, které zvolil, krásně podtrhlo Janinu siluetu, ať už to byla halenka s úvazem v pase, projmuté kožené sako nebo úpletové šaty, kopírující postavu.

Stylista v závěru apeloval na všechny ženy, aby se zbytečně nebály barev: „Spousta klientek je nemá odvahu vzít ze štendru, jakmile už si je ale obléknou, najdou se v nich a zjistí, jak dobře fungují,“ říká stylista a doporučuje, abyste je zkusily i vy.

Foto: Jakub Jurdič

Šaty Mother of Pearl, prodává Zalando, 7580 Kč. Kožené boty Jeffrey Campbell, prodává Humanic, 5299 KčFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Košile A.W.A.K.E., prodává Zalando, 3468 Kč. Úpletové kalhoty Max Mara, 6500 Kč. Tenisky Mango, 899 KčFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kožené sako Reserved, 2599 Kč. Kalhoty Zara, 1599 Kč. Lodičky Zara, 1299 KčFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Před proměnou a po ní - Janě to neuvěřitelně sluší!Foto: Jakub Jurdič

  • Vlasy - Libor Smrž, Libor Smrž Hair, Dlážděná 5, Praha 1, www.liborsmrzhair.cz
  • Vizáž - Jana Zimandlová
  • Styling - Jan Boublík

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Reklama

Načítám