Hlavní obsah

Proměna Lenky (39): Zesvětlené a sestříhané vlasy ji nadchly, místo tepláků se zamilovala do sukně

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka Lenka před proměnou Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět čtenářky Lenky se momentálně točí především kolem dětí. Jako trojnásobná máma má dny nabité a chvíle, které věnuje sama sobě, jsou spíše vzácnost. O to více si užila den, kdy si mohla trochu péče užít na oplátku ona. Jste zvědavé, jak ji tým profíků proměnil?

Článek

Devětatřicetiletá Lenka pochází z Benešova u Prahy a její aktuální pracovní náplní je péče o děti. Je přirozeně krásná a slušelo jí to i ve chvíli, kdy se s námi potkala bez jediného líčidla na tváři. Stejně jako většina žen i ona měla nutkání něco změnit, a protože nenašla kadeřníka, kterému by důvěřovala, přihlásila se do naší proměny.

Vlasy? Hlavně přirozené!

Největším Lenčiným přáním byla vlasová proměna. Čtenářce se zamlouvala představa prosvětlení, docházet každý měsíc na dobarvování odrostů pro ni však nebylo reálné. „Paní přišla s přírodní barvou, ale se zhruba dvaceti procenty šedin, které jsme se společně rozhodly vyzmizíkovat. Vlasy jsem proto u hlavy obarvila a co se týče délek, pustila jsem se do přirozeného zesvětlení technikou balayage,“ vysvětluje kadeřnice Lenka Krčálová z pražského salonu Petra Měchurová s tím, že vlasy prosvětlila jen místy. Po několika hodinách práce měla Lenka vlasy světlejší v délkách a u obličeje, a přestože to stále byla „její“ barva, výsledek byl mnohem živější.

Co se týče střihu, čtenářka si přála zachovat délku, která by šla stáhnout do culíku. „Účes byl původně v jedné rovině, a aby působil odlehčeněji, vlasy jsem sestříhala. Zkracovala jsem především přední partie do takzvaného stylu curtain bangs neboli záclonek,“ popisuje proměnu kadeřnice, která vlasy ve finále navlnila. Z výsledného účesu, který lze snadno upravovat i doma, byla Lenka nadšená.

Foto: Jakub Jurdič

Kadeřnice vlasy prosvětlila technikou balayageFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Délku celkově zkrátila a účes prostříhala tak, aby působil lehčejiFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Lenka byla z nového účesu nadšená!Foto: Jakub Jurdič

Líčení, které podtrhne krásu

Líčení se ujala vizážistka Linda Chudomelová, která obdivovala Lenčinu krásnou a na jedničku hydratovanou pleť. „S make-upem jsem to nepřeháněla, nebylo to absolutně potřeba. Lenku jsem nalíčila tak, abych podtrhla její přirozenou krásu, vystínovala jsem oči, zvýraznila lícní kosti a použila jsem jemné barvy na rty,“ popsala vizážistka. Trojnásobná máma se sama líčí decentně – používá tónovací krém, řasenku a trochu tvářenky, což je na všední dny dostačující. Tipy od Lindy Chudomelové může zúročit, až si bude chtít s líčením více pohrát a bude se například chystat do společnosti.

Foto: Jakub Jurdič

Vizážistka Linda Chudomelová čtenářku nalíčila jen jemně Foto: Jakub Jurdič

Oblečení na závěr

Nová barva vlasů, účes, líčení… K dokonalosti chybělo ještě oblečení. Vybírala ho stylistka Barbora Havlíková, která chtěla Lence ukázat něco trochu jiného, než co běžně nosí. A to jsou, jak se smíchem čtenářka sama říká, především tepláky a sportovnější kousky – legíny a mikiny.

„Pro Lenku jsem vybrala elegantní, ale přesto svěží outfity, které zdůraznily její dlouhé nohy a štíhlý pas,“ zdůvodňuje svou volbu stylistka. Pod jejím vedením si čtenářka vyzkoušela klasickou kombinaci džínůsaka, midišaty s trendy kozačkami a saténovou sukni se vzorovaným svetrem. U Lenky zvítězila kombinace číslo tři. A v čem se čtenářka líbí vám?

Foto: Jakub Jurdič

Šaty Boss, prodává Van Graaf, 12 999 Kč. Pásek Lindex, 499 Kč. Boty Reserved, 1 599 Kč. Kabelka Reserved, 699 KčFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Džíny Marks & Spencer, 899 Kč. Kašmírový svetr Marks & Spencer, 3 299 Kč. Sako Apriori, 3 999 Kč, prodává Van Graaf. Boty Reserved, 1 099 Kč. Řetízek s přívěskem Lindex, 269 KčFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Sukně Reserved, 899 Kč. Svetr Marc Cain, 9 499 Kč, prodává Van Graaf. Boty Reserved, 1 099 Kč. Kabelka Lindex, 599 KčFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Trojnásobná maminka před proměnou a po níFoto: Jakub Jurdič

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Reklama

Načítám