Hlavní obsah

Proměna maminky na mateřské: Černou barvu z drogerie nahradila balayage, která přirozeně odrůstá

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka Míša před proměnouFoto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak dlouho sledovala jednatřicetiletá Míša naše proměny, až se sama odhodlala přihlásit. Čtenářka, která je momentálně na rodičovské dovolené, si užila den plný péče a ze svého vylepšeného já byla upřímně nadšená.

Článek

Míša je dvojnásobnou mámou s dětmi ve věku dva a půl a čtyři roky a nedávno se pustila do studia s cílem stát se nutriční terapeutkou. Naše proměny sleduje pravidelně, a protože v poslední době neměla tolik času na péči o sebe, rozhodla se, že se přihlásí. „Když jsem viděla, co dokážete udělat se ženami a jak z nich vytáhnete to nejlepší, chtěla jsem to také zkusit. Jít trochu mimo svou komfortní zónu,“ prohlásila čtenářka, která měla před proměnou jedinou prosbu. Chtěla vlasy zachovat v délce, která by šla stáhnout do culíku, byť malinkého. Její režim se totiž momentálně točí kolem malých dětí a na náročnější úpravy nebo denní přefoukávání není čas.

Místo černé přirozená balayage

Proměnu jsme začínali v pražském salonu Tomas Arsov, kde se Míši ujala kadeřnice Karolína Vitásková. Ta byla pro zachování délky vlasů s tím, že střih s nepovedenou odrůstající ofinou jen poupraví. Čemu ale věnovala spoustu času, byla změna barvy. Míša se v minulosti sama barvila černou z drogerie, to je noční můra každého kadeřníka. Těžko se jí totiž zbavuje.

Karolína se s ní rozhodla pohnout pomocí techniky balayage, která vlasy prosvětlí: „Vypadá to velmi přirozeně. Vlasy jsou u hlavy tmavší, ale světlejší v délkách. Výhodou je nenáročná údržba, kdy barva nevypadá špatně ani po roce a zkrátka postupně odrůstá,“ popisuje kadeřnice. Z toho, že se zbavila tvrdé černé, byla čtenářka nadšená: „Je to úžasné. Vlasy mám rozhodně světlejší, než byly. A určitě se budu balayage držet i do budoucna.“

Foto: Jakub Jurdič

Nejvíce času kadeřnici zabralo barvení, respektive zesvětlování technikou balayage. Vlasy pak zbytečně moc nezkracovala, jen vylepšila jejich střihFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Po vyfoukání pak vlasy natočila pomocí žehličky do vlnFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

A tohle je výsledek! Míša byla z nové barvy nadšenáFoto: Jakub Jurdič

Červená rtěnka v hlavní roli

Nenápadné líčení se tentokrát nekonalo. Když se totiž Míša potkala s vizážistkou Lindou Chudomelovou, poprosila ji, jestli by jí nepomohla vybrat padnoucí červenou rtěnku. Ta samozřejmě přikývla a čtenářce dala i spoustu tipů na to, jak k rudé přistupovat. „Důležité je vědět, že ačkoli je červená krásná, umí vytáhnout také nedokonalosti a začervenání v obličeji, proto je důležité nejprve pečlivě sjednotit pleť. A nezapomenout na tvářenku, bez které byste mohla vypadat příliš mdle.“

Druhým přáním čtenářky byly výrazné linky a i s tím jí vizážistka pomohla. Zohlednila přitom také tvar oka, víčka a Míše poradila s technikou, která bude svědčit přímo jí.

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka chtěla poradit s výběrem červené rtěnky a dočkala se celé řady užitečných tipůFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Líčení s výraznými rty dvojnásobné mamince neuvěřitelně slušíFoto: Jakub Jurdič

Pod vedením stylistky

S novým účesem i líčením jsme Míšu poslali za stylistkou Pavlínou Kapicovou, která s ní vyzkoušela rovnou několik různých modelů. Tím prvním byla džínová kombinéza, kterou stylistka podložila tenkým rolákem, v druhém případě ji oblékla do obleku s nevšedním sakem. „Není to klasické sako ani džínová bunda, a když navíc svršek odložíte, můžete vymyslet spoustu variací se samotnými kalhotami a košilí. Téhle dvojce bude slušet i kašmírový svetr nebo ležérní bomber bunda,“ doporučuje stylistka. Do třetice pro čtenářku vybrala šaty s dlouhými rukávy, které zaujmou barvou i potiskem.

A co na oblečení říkala Míša? „Bylo to na mě dost extravagantní, což ale vůbec nemyslím negativně. Je to pro mě něco nového, neokoukaného a jsem hrozně ráda, že mě stylistka dostala někam, kam bych se dobrovolně nevydala. Není ale lehké, když všichni kolem nosí svetry a džíny, nebát se být trochu za exota. Jinak jsem ale nadšená,“ shrnula svůj zážitek rozesmátá Míša.

  • Vlasy - Karolína Vitásková, salon Tomas Arsov. Adresa: V Jámě 696/2, 110 00 Nové Město – Praha, www.tomasarsov.cz, @tomasarsovsalon
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Styling - Pavlína Kapicová

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám