Hlavní obsah

Velká proměna maminky na mateřské: Dlouhé vlasy jsou pryč, Bára má teď šik mikádo

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Bára si s námi odbyla jedno ze svých mateřských poprvé – po deseti měsících si odskočila od své dcery, aby si užila den plný profesionální péče. A nadšená nebyla jen z času, který měla čistě pro sebe, ale i z výsledku celé proměny, v níž se hodně stříhalo.

Článek

Devětadvacetiletá Bára bydlí u Pardubic a je administrativní pracovnicí ve zdravotnictví. Momentálně je na mateřské dovolené se svou desetiměsíční dcerou, kterou poprvé nechala jen s tatínkem. „Je to super. Dlouho jsem nezažila, že bych nemusela řešit, jak zaměstnat dceru a podobně,“ smála se Bára, když jsme se ptali na její pocity. Proměnu jsme zahájili v pražském salonu Petry Měchurové, kde se čtenářky ujala přímo Petra Měchurová, majitelka kadeřnictví a držitelka bezpočtu prestižních ocenění.

Sbohem, dlouhé vlasy!

Kadeřnice Petra Měchurová přišla s jasnou vizí: Báře by seklo prosvětlené šik mikádo! Čtenářka vždy nosila delší vlasy ze strachu, že by jí kratší délka nešla ke kulatějšímu obličeji, po týmové podpoře ale se záměrem souhlasila a dala plnou důvěru odbornici. Během posledních měsíců si nechala jen zastřihnout konečky, na barvě byla naposledy před dvěma a půl lety.

Foto: Jakub Jurdič

Kadeřnice vlasy prosvětlila, natónovala a pak se pustila do stříhání Foto: Jakub Jurdič

Petra Měchurová jí nejprve odstřihla pořádný kus vlasů a pak se pustila do práce na barvě. Báře udělala jemný baby melír, který pak tónovala pomocí přelivu. Posléze se pustila do soustředěného stříhání a ve finále vlasy vyfoukala a přežehlila. Ke čtenářčině účesu nám řekla: „Prosvětlené vlasy se stále nosí a mikádo je na léto nejen svěží, ale i praktické. Může postupně růst a pořád to bude vypadat dobře. A barva je na tom úplně stejně. Účes navíc bude vypadat skvěle, i když se nevyfouká do rovna. Klientce se vlasy lehce vlní a i to mikádo snese.“

Foto: Jakub Jurdič

Vlasy vyfoukala přes kulatý kartáč a přidala objemový pudr Foto: Jakub Jurdič

A jak nový účes ohodnotila sama Bára? „Wow. Je to obrovská změna. Obrovská, ale úžasná.“

Foto: Jakub Jurdič

Ze šik mikáda byla Bára nadšenáFoto: Jakub Jurdič

Druhý krok a lehké líčení

Po vlasové proměně jsme čtenářku svěřili do péče vizážistky Moniky Snopkové. Bára se maluje minimálně, nejčastěji si vystačí jen s řasenkou a žádné výrazné líčení pro ni nevymýšlela ani profesionálka. „Snažila jsem se jen jemně podtrhnout její přirozenou krásu,“ prohlásila make-up artistka, jež vsadila na lehký make-up a svěží krémové produkty. „Použila jsem multilíčidlo, které je velkým trendem a vypadá neuvěřitelně přirozeně,“ řekla Monika Snopková.

Lehké líčení pozměnila jen u posledního looku, který si o trochu barvy vyloženě říkal. Tehdy vyměnila jemnou rtěnku za červenou. „Vizážistka je opravdu moc šikovná, moc se mi to líbí,“ zhodnotila celé líčení Bára.

Foto: Jakub Jurdič

Vizážistka Monika Sopková Báru nalíčila jen jemněFoto: Jakub Jurdič

A na závěr převléknout

O výběr oblečení se postarala stylistka Pavlína Kapicová, jež se zaměřila na lehké materiály, ideální na léto. Pro čtenářku vybrala rovnou dva komplety, které jsou z příjemného lnu. „Kostým se šortkami je neuvěřitelně variabilní a dá se různě stylovat. Skvěle vypadá s podpatky i teniskami a oba kousky v šatníku užijete také samostatně,“ komentuje stylistka. Právě kombinace modrého saka a šortek byla favoritem proměněné Báry.

Foto: Jakub Jurdič

Spojení modrého saka a šortek se Báře líbilo nejvíce. Vpravo je fotka před proměnou Foto: Jakub Jurdič

Pavlína Kapicová pro ni přinesla ještě lehké růžové šaty v kratší délce, které by krásně vypadaly na jakékoli letní slavnosti, a komplet se zebřím vzorem, jenž byl opět ze lnu. I tuhle kombinaci si maminka na mateřské pochvalovala.

  • Vlasy - Petra Měchurová, salon Petra Měchurová. Adresa: Králodvorská 1085/12, Praha – Staré Město, www.petramechurova.cz, Instagram @salonpetramechurova
  • Líčení - Monika Snopková
  • Styling - Pavlína Kapicová

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám